Diari Més

Tenir vincles socials forts millora la salut

Les relacions amb la família ajuden a adoptar hàbits saludables, segons un estudi

L'estudi es basa en dades autodeclarades de més de 13.000 persones de 122 països.

Tenir vincles socials forts millora la salutPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temps que les persones passen amb la família durant un període festiu podria millorar la seva salut, segons una nova investigació que ha examinat com els vincles socials amb els cercles socials propers i els grups estesos es relacionen amb la salut i el benestar psicològic.

L'estudi, dirigit per investigadors de la Universitat de Kent, la Universitat de Nottingham Trent (NTU) i la Universitat de Coventry, al Regne Unit, va utilitzar dades autodeclarades de més de 13.000 persones de 122 països, recopilats durant la primera onada de la pandèmia de covid-19.

Les enquestes van avaluar el grau de vinculació de les persones amb cercles socials propers, com ara la família i els amics, així com amb grups més amplis, com el país, el govern i la humanitat. També es van mesurar els comportaments de salut relacionats amb la pandèmia i la salut mental i el benestar de les persones.

Els resultats mostren que només la vinculació amb la família, i no amb altres grups, està relacionada amb l'adopció de comportaments que poden millorar la salut; en aquest cas, els exemples incloïen rentar-se les mans, portar mascareta i distanciar-se socialment.

L'estudi també va descobrir que tenir vincles forts tant amb cercles socials propers com amb grups amplis està associat a una millor salut mental i benestar. I el que és més important, com més gran era el nombre de grups amb què les persones mantenien forts vincles, més gran era la seva participació en comportaments saludables i millor era el seu benestar psicològic, amb menys ansietat i depressió.

tracking