Diari Més

Darias espera que eliminar la mascareta en el transport «no sigui gaire tard»

La ministra de Sanitat assegura que la situació epidemiològica és estable

Una passatgera validant el seu bitllet de metro a l'estació de Sants de Barcelona.

mobilitat, metro, Barcelona, restriccions, mascareta, transportACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit aquest dilluns que espera que eliminar l'obligatorietat de la mascareta als transports públics «no sigui gaire tard», si bé ha precisat que es farà quan «la situació ho aconselli i les persones expertes ho diguin».

En una entrevista a la Cadena Ser, Darias ha valorat que la situació epidemiològica sigui estable i ha informat que s'han detectat «només dos positius» de les variants conegudes de coronavirus als controls que des de primers de gener s'efectuen als aeroports als passatgers procedents de la Xina i que arriben a Espanya en vols directes, després del significatiu augment de casos al país asiàtic.

Aquests viatgers que donen positiu a la prova diagnòstica d'infecció activa per covid se'ls aplica el mateix protocol que a la resta dels espanyols, que no dicta aïllaments ni quarantenes, per la qual cosa poden viatjar al seu destí, si bé Sanitat fa un rastreig per a comprovar si hi ha noves variants.

A la pregunta de quan deixarà el Ministeri per dedicar-se cent per cent a l'alcaldia de Las Palmas de Gran Canària, Darias ha dit que ho farà «quan toqui» i el president del Govern ho decideixi.

Ha afegit que treballa amb la «màxima intensitat» en la seva responsabilitat ministerial i en la candidatura i ha afirmat que pot compatibilitzar amb la «màxima atenció les dues qüestions».

tracking