Diari Més

Putin ordena un alto el foc de 36 hores a partir del migdia de demà

La decisió del cap de l'Estat és en resposta a la crida del patriarca de l'Església ortodoxa russa, Kiril, d'establir una treva de Nadal

Una imatge del president rus, Vladimir Putin.

Putin diu que la crisi energètica és una senyal de què el capitalisme no funcionaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat avui un alto el foc de 36 hores a partir de les 12.00 hora de Moscou (09.00 GMT) de demà divendres al llarg de tota la línia del front a Ucraïna, ha informat el Kremlin. Segons la nota de la Presidència russa, la decisió del cap de l'Estat és en reposada a la crida del patriarca de l'Església ortodoxa russa,Kiril, d'establir una treva de Nadal, que els creients ortodoxos celebren el 7 de gener.

«Pel fet que en la zona d'accions militars viu un gran nombre de ciutadans ortodoxos, cridem a la part ucraïnesa a declarar un règim d'alto el foc per a permetre acudir als temples la vespra de Nadal i el dia de Nadal», assenyala el comunicat oficial. Hores abans,Kirilhavia demanat una treva perquè els fidels poguessin celebrar el Nadal.

«Jo,Kiril, patriarca de Moscou i tota Rússia, crido a tota les parts involucrades en aquest conflicte acceptin a un alto-el-foc i estableixin una treva de Nadal», ha assenyalat en la seva crida, publicat a la pàgina web de l'IOR.

La treva proposada pel cap religiós perquè els creients puguin acudir als temples en Nit de Nadal i Nadal havia d'entrar en vigor a les 12.00 hora de Moscou (09.00 GMT) demà divendres i s'estendria fins a les 24.00 hores (21.00 GMT) del dia 7, el mateix termini de l'alto el foc ordenat per Putin.

És la primera vegada que el president rus disposa un alto el foc en tots els fronts des que va llançar el 24 de febrer passat la seva campanya militar a Ucraïna amb l'objectiu de «desnazificar i desmilitaritzar» el país veí.

La crida deKirilno va tenir bon acolliment a Kíev: «La declaració de l'IORsobre una 'treva de nadalenca' és un parany cínic i un element de propaganda», ha escrit en Twitter l'assessor de la Presidència ucraïnesaMijailoPodolyak.

tracking