Diari Més

Espanya exigirà un test de covid o la pauta de vacunació completa als viatgers de la Xina

La ministra Darias reclama coordinació en l'estratègia europea davant l'alerta per la situació epidèmica a la república asiàtica

La ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Darias anuncia que Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson entre els mesos d'abril i junyMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comparegut aquest divendres d'urgència per tal de 'explicar quina estratègia prendrà Espanya davant de l'esclat de contagis de covid a la Xina i les mesures preses per Itàlia o els Estats Units.

Darias ha explicat que s'establiran «controls als aeroports de l'Estat i demanarem als viatgers procedents de la Xina un test negatiu en covid o la pauta completa de vacunació». També s'incrementarà la vigilància i la seqüenciació per tenir més informació sobre possibles noves variants.

La titular de Sanitat també ha explicat que l'estat espanyol demanarà a la Unió Europea reclamar el certificat covid als viatgers que vinguin de la Xina. A més, Darias ha dit que en coordinació amb Aena s'activarà un dispositiu per fer tests d'antígens als aeroports als passatgers de vols amb origen a aquest país.

La ministra ha apuntat que les mesures es posaran en marxa abans que decaigui el tancament de fronteres a la Xina, el 8 de gener.

La titular del Ministeri de Sanitat ha remarcat la importància d'avançar-se a qualsevol possible situació i ha recordat que aquesta pandèmia «ens ha donat moltes lliçons».

També ha demanatcoordinació en l'estratègia europea davant l'alerta per la situació epidèmica a la república asiàtica. I hadestacat que a Europa hi ha una immunitat elevada però ha remarcat la importància de seguir rebent les dosis de record de la vacuna contra la covid.

tracking