Diari Més

Cabezas aposta per «estudiar amb molta profunditat» posar controls als viatgers de la Xina

Reconeix que cal estar «amatents» però destaca que el nivell d'immunitat a Europa és «molt elevat»

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Cabezas creu que «no és el moment de reobrir l'oci nocturn»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha considerat que cal «estudiar amb molta profunditat» posar controls als viatges que provenen de la Xina, tot i que ha reconegut que no tallaria del tot la transmissió. En declaracions a RAC1, ha reconegut que establir aquests controls té pros i contres i però creu que posar controls «pot tenir el seu joc». Ha apostat per seqüenciar més per conèixer quines són les variants que hi circulen. En general, ha reconegut que cal estar «amatents» a la situació actual però ha destacat que el nivell d'immunitat a Europa és «molt elevat».

Cabezas ha detallat que cada vegada que el virus replica existeix la probabilitat que apareguin noves variants. Ha dit però que, fins al moment, només tenen constància de variants d'òmicrons i ha recordat que, també fins ara, les noves variants acostumen a ser més transmissibles però no més severes.

Sobre la situació a Europa, ha posat en valor també que les vacunes que s'estan administrant ara estan ja adaptades a òmicron i ha fet una crida als majors de 60 anys i als professionals sanitaris i sociosanitaris a posar-se-la. Ha fet extensiva aquesta recomanació a les persones que tinguin pensat viatjar, especialment a la Xina.

tracking