Diari Més

Un viròleg de referència alemany afirma que la covid ja s'ha tornat endèmica

Assegura que la pandèmia s'ha acabat i que passat l'hivern el virus ja no tindrà la capacitat de provocar una nova onada de casos a l'estiu

Dos professionals mèdics atenent un pacient a l'UCI per covid-19.

Espanya registra 207 noves morts per covid amb 19.303 infectats més i 3.856 persones a l'hospitalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Christian Drosten, un dels viròlegs de referència alemanys, ha afirmat aquest dilluns que el virus de la covid ja s'ha tornat endèmic i que amb això la pandèmia ha arribat al final.

«Aquest hivern estem vivint la primera onada endèmica de Sars-Cov-2 i amb això al meu parer s'ha acabat la pandèmia», va dir el director de l'àrea de virologia de l'hospital berlinès Charité en una entrevista amb el diari Tagesspiegel.

Un cop passat l'hivern, la immunitat de la població serà tan àmplia i tan resistent que el virus ja no tindrà la capacitat de provocar una nova onada de casos a l'estiu, va aventurar Drosten, tret que torni a mutar.

«Però no espero que això passi ara mateix», va afirmar.

Drosten va defensar, tot i això, les restriccions introduïdes per les autoritats per frenar l'expansió de la pandèmia, ja que sense la reducció de contactes a Alemanya s'haurien registrat «un milió de morts o més».

Preguntat per la situació a la Xina, on el nombre de casos ha augmentat de manera alarmant després de la retirada de restriccions, el viròleg va destacar el resultat decisiu de les campanyes de vacunació a Alemanya i a Europa.

«El gran error a la Xina ha estat que la població, en particular els més grans, no ha estat conscienciada a favor de la vacunació», va assegurar.

tracking