Diari Més

Política

Vox obre converses amb PP i Cs per presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez

Abascal busca «un candidat neutral» que «no militi a cap partit»

Santiago Abascal (Vox) intervenint durant el debat de la moció de censura.

moció de censura de Vox, Santiago AbascalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest divendres que la seva formació ha iniciat aquest divendres converses amb la resta de formacions per presentar una nova moció de censura contra el president espanyol, Pedro Sánchez.

En un missatge a twitter, Abascal ha acusat Sánchez d'haver iniciat «un nou atac a la Constitució i als principis més elementals de l'estat de dret». Vox vol que les converses amb PP i CS permetin «proposar un candidat neutral, amb experiència de govern, que no militi a cap partit polític i que es comprometi a convocar eleccions immediates».

Vox ja va presentar una moció de censura fa dos anys. La va perdre amb l'únic suport dels seus 52 diputats. En pot presentar perquè disposa del nombre suficient de suports al Congrés: més d'una desena part de la cambra.

Segons Abascal, amb la seva reforma de la llei per forçar el Consell General del Poder Judicial hauria de superar el bloqueig i designar els nous membres del TC, ja que, segons ell, Sánchez «ultima l'assalt al poder judicial liquidant els últims vestigis de la separació de poders i amenaçant directament els drets i llibertats de tots els espanyols».

Segons Abascal, Sánchez «assalta el govern dels jutges, vulnera l'article 159.3 de la Constitució que obliga que les renovacions del TC siguin per terços, i de pas col·loca a dos dels seus còmplices»al Tribunal Constitucional. La líder de Cs, Inés Arrimadas, ja ha donat suport a la possibilitat de presentar una moció de censura. «La moció de censura és una manera digna, democràtica i política de parar els peus a Sánchez».

tracking