Diari Més

Societat

La policia identifica, 65 anys després, el cadaver del 'nen desconegut dels EUA'

És el cas sense resoldre més antic de Pennsilvània, on es va trobar el cos del nen de 4 anys a una carretera, dins una caixa de cartró

Imatgesque la policia va compartir en el mment que es va trobar el nen.

La policia identifica, 65 anys després, el cadaver del 'nen desconegut dels EUA'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seixanta-cinc anys després que fos trobat el cadàver d'un nen a la vora d'una carretera, batejat com el 'nen desconegut dels EUA', la policia de la ciutat de Filadèlfia (els EUA) va aconseguir aquest dijous identificar-lo com Joseph Augustus Zarelli després d'usar una moderna tecnologia forense.

És el cas sense resoldre més antic d'aquesta ciutat de Pennsilvània, d'acord amb la policia que també va dir en una conferència de premsa que la recerca continua, ja que es desconeix qui va ser el responsable per la mort del nen de quatre anys.

El menor, que s'ha determinat que va néixer el 13 de gener de 1953, va ser trobat el 25 de gener de 1957 en una caixa de cartó nu, desnodrit i severament colpejat.

«Tenim les nostres sospites sobre qui pot ser responsable, però seria irresponsable compartir aquestes sospites, ja que aquesta continua sent una recerca criminal activa», va indicar el capità de la policia de Filadèlfia, John Smith, en una conferència de premsa.

La policia ofereix una recompensa de 20.000 dòlars per informació que condueixi a l'arrest del responsable per la mort del menor.

També va assenyalar que 'el nen en la caixa', com es coneix el cas, té germans per part de la seva mare i del seu pare, que no van ser identificats.

«Joseph té diversos germans, tant del costat de la mare com del pare, que viuen i és per respecte a ells que la informació dels seus pares roman confidencial», va assenyalar el capità.

Les autoritats van explicar durant la conferència que les proves d'ADN que s'havien realitzat no havien llançat resultats per a identificar al nen.

No obstant això, en 2019 després d'obtenir una ordre judicial, es va exhumar el cadàver i els forenses van poder obtenir suficient ADN que va ser sotmès a la nova tecnologia.

La comissionada de la policia de la ciutat, Danielle Outlaw, va afirmar que l'anunci d'avui, després de 65 anys de recerca, «tanca un capítol en la història d'aquest nen i obre un nou».

«Aquesta continua sent una recerca d'homicidi activa i encara necessitem l'ajuda del públic per a completar la seva història», va dir.

Va recordar que diversos investigadors han treballat en aquest cas a través de sis dècades i que alguns van morir sense conèixer la identitat del nen.

«Sense l'ardu treball, la dedicació, la passió i la tenacitat de molts, no seríem aquí avui per a donar-li una veu al nen anteriorment desconegut dels Estats Units», va afirmar.

Fins ara en la làpida del menor posava: 'El nen desconegut dels Estats Units'.

tracking