Diari Més

Aquest és el llegum que ajuda a controlar el colesterol i el sucre a la sang

És ric en proteïnes i baix en calories

Imatge de tramús.

Aquest és el llegum que ajuda a controlar el colesterol i el sucre a la sang

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a tenir el millor estat de salut possible, un dels punts que és fonamental cuidar a fons és la nostra alimentació. De la mateixa manera que una dieta inadequada pot convertir-se en un factor que contribueixi al risc de desenvolupar nombroses malalties, uns certs aliments poden ajudar-nos a reduir aquest perill.

El tramús, el llegum perfecte

Entre els productes propis del nostre país existeixen alguns excepcionalment saludables. Un exemple perfecte, si bé relativament poc conegut, és un llegum local:el tramús.

Els tramussossón un aliment molt nutritiu, amb un gran contingut en proteïnes de qualitat, una quantitat moderada de carbohidrats i una dosi significativa de fibra, fonamental per a la salut intestinal. Són molt baixos en calories, a més: 100 grams d'aquest particular llegum només contenen 120 calories en total.

Totes aquestes propietats els converteixen en una opció ideal per a aquelles persones quenecessitin perdre pes per motius de salut, ja que tenen un gran podersaciant.

Control del sucre i el colesterol a la sang

Els seus beneficis van més enllà d'això. Per exemple, la Fundació per a la DiabetisNovoNordiskdestaca els seus efectes positius en la regulació d'alguns paràmetres com elsnivells de sucre o de colesterol en sang, que quan no es troben correctament equilibrats contribueixen a patologies com la diabetis, l'obesitat o les malalties cardiovasculars.

A això cal sumar que els tramussos constitueixen també una gran aportació de minerals com el zinc o el magnesi, amb el que contribueixen a mantenir una correcta salut òssia, dels cartílags i neuromuscular. D'altra banda, algunes recerques han reportat que podrien posseir unes certespropietatsantinflamatorias.

Això sí, com succeeix amb altres llegums, cal assenyalar que les plantes del gènereLupinus(al qual pertanyen els tramussos,Lupinusalbus)no han de consumir-se crues ja que contenen alcaloides que poden resultartòxics per a l'ésser humà.Un correcte processament (que està garantit en aquells que es compren per a consum humà) elimina aquest perill.

tracking