Diari Més

Els sis símptomes que poden alertar d'un comú tipus de càncer

El càncer de bufeta és el cinquè amb major prevalença a Espanya

Un dels símptomes és la sang en l'orina, que en termes mèdics es diu hematúria.

Els sis símptomes que poden alertar d'un comú tipus de càncerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El càncerde bufeta és el cinquè amb major prevalença a Espanya, amb 20.600 casos detectats l'any 2021, és a dir,més de 56 al dia. Per això és clau conèixer els signes i símptomes i analitzar-los amb atenció.

Un dels principals símptomes de la malaltia es nota a l'hora d'orinar. Així ho recull un reportatge de The Sun, citant experts deCancerResearchUK. «El símptoma principal del càncer de bufetaés sang en l'orina. I és el mateix tant per a homes com per a dones», diu aquesta entitat.

Un dels símptomes és la sang en l'orina, que en termes mèdics es diuhematúria.El sagnat generalment no és dolorós, però si s'experimenta, sempre cal acudir al metge de capçalera.

Si bé la sang en l'orina és el signe principal, els experts de Cancer Research UK expliquen que també s'ha d'estar atent aaquests sis símptomes:

  • Orinar amb molta freqüència.
  • Orinar molt sobtadament (amb urgència).
  • Dolor o sensació de cremor en orinar.
  • Pèrdua de pes sense raó.
  • Dolor a l'esquena, la part inferior de l'abdomen o els ossos.
  • Sentir-se cansat i amb malestar.

Els experts expliquen que aquests tres últims símptomes poden ocórrer si el càncer està avançat o s'ha estès a altres parts del cos. A més, en els homes, també és important tenir en compte queel càncer de pròstatapot causar símptomes urinaris.

Per descomptat, cal tenir en compte que experimentar aquests símptomes no sempre significa que es té càncer, ja que també poden ser símptomes d'infecció d'orina.

tracking