Diari Més

Successos

Detinguda una banda criminal que es feia passar per un grup musical per a robar en habitatges

La banda es feia passar per membres d'un grup musical per a «no aixecar sospites en els seus desplaçaments pel territori nacional»

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a la 'sextorsió'Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han detingut als cinc integrants d'una banda criminal especialitzada en el robatori a habitatges habitats, tots de nacionalitat colombiana i residents a Barcelona i Madrid, que es feien passar per membres d'un grup musical per a «no aixecar sospites en els seus desplaçaments pel territori nacional».

Als sospitosos, que han estat detinguts als municipis de Lugo d'OCorgoi Pol, la Guàrdia Civil els atribueix una vintena de robatoris a l'interior d'habitatges habitats a les províncies de Lugo, la Corunya i Pontevedra.

Als vehicles que utilitzaven per als seus desplaçaments la Guàrdia Civil ha trobat, ocultes entre les seves pertinences, multitud de joies, bosses, dispositius informàtics i diners en efectiu, suposadament procedents dels assalts als citats habitatges.

A més, ha intervingut «un kit» per a comprovar els quirats d'or de les joies i altres eines per a verificar l'autenticitat, el pes i el calibre de diamants. La Guàrdia Civil ha confirmat que víctimes d'aquesta banda criminal, amb habitatges a les localitats d'Outeiro de Rei, Oleiros, Cambre, Culleredo, Abegondo i Lugo, van identificar una part de les joies intervingudes, que seran retornades als seus legítims propietaris.

«La recerca segueix oberta per a localitzar als propietaris legals de la resta del botí aprehès i la localització d'altres víctimes dels habitatges assaltats», precisa la Policia, que ha batejat comAedisl'operació.

Als detinguts se'ls imputen delictes de pertinença a grup criminal, delicte continuat de robatori amb força en interior d'habitatges habitats i falsedat documental. Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo.

tracking