Diari Més

Successos

Detecten un tercer sobre amb explosiu a la base aèria de Torrejón de Ardoz

Investiguen si està relacionat amb els dos paquets rebuts a l'Ambaixada d'Ucraïna i a l'empresa d'armament de Saragossa

Imatge aeria de la base de Torrejón de Ardoz.

Detecten un tercer sobre amb explosiu a la base aèria de Torrejón de ArdozWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un sobre similar als que aquest dimecres van ser enviats a l'Ambaixada d'Ucraïna i a l'empresa de fabricació d'armament saragossana Instalaza ha arribat aquesta matinada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid).

Així ho han indicat a EFE fonts de la investigació, que han assenyalat que ha estat cap a les tres de la matinada quan la Unitat Militar de la base aèria ha donat l'avís a les forces de seguretat que havien rebut un sobre sospitós.

Immediatament es van activar els protocols corresponents, mentre la Policia Nacional s'ha fet càrrec de l'anàlisi del sobre, que podria ser similar als dos interceptats ahir.

De fet, la Policia Nacional ja estava avaluant si hi ha connexió entre la carta enviada a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid, la deflagració de la qual va ferir un empleat, i la rebuda ahir a la tarda per l'empresa de fabricació d'armament saragossana Instalaza.

Instalaza és una empresa d'armament que dona feina a més de 150 persones en tres factories situades a Saragossa i que exporta la seva producció a més de 35 països. L'empresa fabrica a Saragossa sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna. Al catàleg de productes de la seva web figuren els llançagranades tipus C90 i els Alcotán.

Es dóna la circumstància que el març d'aquest any Espanya va enviar 1.370 llançagranades tipus C-90 i Alcotán, juntament amb un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de calibre diferent, en un dels primers enviaments d'ajuda a la defensa d'Ucraïna després de la invasió russa al febrer.

L'Audiència Nacional investiga com un delicte de terrorisme almenys el primer cas, mentre que el Ministeri de l'Interior ha decidit reforçar la seguretat i la protecció de l'Ambaixada d'Ucraïna.

tracking