Diari Més

El Japó autoritza el seu primer fàrmac domèstic anticovid

El medicament està destinat a pacients més grans de 12 anys amb símptomes moderats de la malaltia

Imatge d'arxiu de pastilles.

Pastilla, pastilles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Salut del Japó ha autoritzat l'ús del primer fàrmac de producció domèstica per tractar la covid-19 per via oral, segons recullen avui els mitjans locals.

El medicament, unes tauletes comercialitzades com Xocova i produïdes per la farmacèutica Shionogi, és efectiu per reduir la presència del virus causant de la covid-19 a l'organisme, segons els tests clínics realitzats al Japó i altres països asiàtics.

Un cop autoritzat el seu ús, el Japó té previst que el fàrmac estigui disponible per a pacients des de principis de desembre, segons va dir el ministre de Salut, Treball i Benestar, Katsunobu Kato, en una roda de premsa.

La llum verda de les autoritats nacionals al nou fàrmac arriba en ple repunt de contagis de coronavirus al Japó, amb més de 124.000 noves infeccions reportades aquest dilluns, unes 18.000 més que una setmana abans.

El fàrmac està destinat a pacients més grans de 12 anys amb símptomes moderats de la malaltia, i suposa el primer medicament a ser aprovat sota el nou esquema de revisió i autorització d'emergència que va entrar en vigor el maig passat, en el context de la pandèmia.

El Japó havia autoritzat prèviament dos medicaments més anticovid de producció estrangera, distribuïts per les farmacèutiques nord-americanes Pfizer i Merck i dirigits també a pacients amb símptomes moderats.

tracking