Diari Més

El fàrmac contra els infarts que mostra resultats positius per a tractar l'alcoholisme

Es tracta de l'espironolactona, un diürètic estalviador de potassi

El fàrmac contra els infarts que mostra resultats positius per a tractar l'alcoholismePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espironolactona, un medicament diürètic estalviador de potassi emprat en el tractament de la insuficiència cardíaca i la hipertensió, ha mostrat potencial per a tractar l'addicció a l'alcohol, segons conclou una recerca publicada al mitjà especialitzat MolecularPsychiatry.

Un estudi en tres espècies i amb dos mètodes

Tal com expliquen els autors, adscrits a l'Institut Nacional de l'Abús de Drogues (NIDA), l'Institut Nacional per a l'Abús de l'Alcohol i l'Alcoholisme (NIAA)i la Universitat deYale, totes elles institucions nord-americanes, inicialment van estudiar l'efecte de l'espironolactonaamb rosegadors.

En aquests models van observar que reduïa les fartaneres d'alcohol (en ratolins) i l'acte-administració d'alcohol (en rates) sense afectar adversament la seva ingesta de menjar o aigua i sense causar problemes motors o de coordinació.

A més, van analitzar registres sanitaris electrònics extrets del sistema sanitari dels veterans de l'exèrcit dels Estats Units per a explorar canvis potencials en l'ús d'alcohol en pacients que havien estattractats ambespironolactonaper altres motius.

Així, van trobar una associació important entre el tractament amb aquest fàrmac iuna reducció en el consum autoreportat d'alcohol, especialment en aquells pacients que havien informat d'un ús perillós o episòdic sever de l'alcohol abans de començar el tractament.

Més fàrmacs per a l'alcoholisme

El resultat de la recerca en tres espècies diferents i amb mètodes diferents atorga als autors confiança a estar davant d'una troballa derellevància científica i clínica. Especialment, tenint en compte la necessitat actual d'augmentar la gamma de tractaments farmacològics per a l'alcoholisme; una afecció de les vies neuroendocrines de la qual, d'altra banda, ofereixen nombroses dianes terapèutiques prometedores.

En aquest sentit, estudis previs havien trobat que els pacients alcohòlics sovint mostrencanvis en les hormones perifèriquesincloent laaldosterona, que juga un paper clau en la regulació de la tensió sanguínia i els electròlits com el potassi.

tracking