Diari Més

Això és el que li passa al teu cos si prens dues o tres tasses de cafè al dia

El seu consum freqüent es relaciona amb un menor risc de morir per qualsevol causa

No és gens estrany trobar gent que pren diverses tasses cada dia

Això és el que li passa al teu cos si prens dues o tres tasses de cafè al diaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cafèés una de les begudes estimulants favorites a Occident i l'inici de cada dia de moltes persones. De fet, no és gens estrany trobar gent que prendiverses tasses cada dia.

És lògic plantejar-se, per tant, si aquest consum tan elevat té algunaconseqüència sobre la nostra salut, ja sigui positiva o negativa. La bona notícia és que, descomptant unes certes persones per a les quals pot estar desaconsellat per motius mèdics, els científics no deixen de trobar beneficis en el consum habitual del cafè.

Així, un equip d'investigadors acaba de concloure que beureentre dues i tres tasses de cafè cada dia, ja sigui molt, instantani o descafeïnat, s'associa a reduccions significatives en el diagnòstic de malalties cardiovasculars i en la mortalitat. Igualment, aquesta pauta de consum de cafè molt o instantani, encara que no el descafeïnat, s'associa a unrisc reduït d'arrítmies cardíaquesde nou inici, incloent-hi fibril·lacióatrial.

Beure entre 1 i 5 tasses al dia de cafè molt o instantani (però no cafè descafeïnat) es va associar a una reducció considerable del risc d'arrítmies de nova aparició. Concretament, les persones que menors probabilitats tenien eren les que prenien entre 4 i 5 tasses de cafè molt o entre 2 i 3 de cafè instantani.

D'altra banda, el consum habitual de fins a cinc tasses de cafè al dia també s'associava amb una disminució en la incidència demalalties cardiovasculars en general. Per exemple, el risc de malaltia de l'artèria coronària es reduïa sensiblement, especialment, en els qui prenien entre 2 i 3 tasses de cafè diàries.

Igualment,la mortalitat per qualsevol causaes reduïa notablement en qualsevol tipus de cafè, sent la major reducció l'observada la que propiciaven entre 2 i 3 tasses de cafè descafeïnat o instantani al dia.

tracking