Diari Més

Sanitat retira un lot d'Omeprazol per impureses en la seva preparació

L'AEMPS detalla que es tracta del lot 22CO169, amb caducitat 31 de març de 2023, fabricat i comercialitzat per Altan Pharmaceuticals SA

Sanitat retira un lot d'Omeprazol per impureses en la seva preparacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola d'Alertesi Emergències Sanitàries (AEMPS)ha ordenat la retirada del mercat d'un lot d'OmeprazolAltan40 mil·ligrams - solució per a perfusions d'ús hospitalari per a tractar l'acidesa estomacal- a causa de la detecció d'impureses en la seva preparació.

En un comunicat, l'AEMPSdetalla que es tracta del lot 22CO169, amb data de caducitat 31 de març de 2023, fabricat i comercialitzat perAltanPharmaceuticalsSA. Davant la detecció de les impureses, l'Agència demana «la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes dels lots afectats i devolució al laboratori pels protocols habituals».

A més, «per la detecció d'algunes unitats amb fugides en la base del flascó», també s'ha ordenat la retirada del lot 22275452 de la solució per a perfusió Fisiològic B.Braun0,9%, un medicament usat per a casos de deshidratació.

L'Agència dependent del Ministeri de Sanitat ha decretat a més la retirada de dos lots del fàrmac antifúngic d'ús hospitalari Voriconazol Dr.Reddys 200 mil·ligrams pols per a solució per a perfusióEFG.

Es tracta dels lots 100006D, amb data caducitat del 31 de gener de 2024 i del 2100240B, amb caducitat el 31 de març de 2024. Tots dos han estat retornats al distribuïdorReddyPharmaIbèria S.A.O a causa «d'incompliment de les normes de correcta fabricació del fabricadorMefarLlacSanayiiA.S».

tracking