Diari Més

Política

Els consellers de Junts posen el càrrec a disposició del partit, que avui debat si marxa del Govern

Turull assegura que la decisió final la prendrà la militància de la formació: «Ens sentim bastant expulsats del Govern»

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, observant el debat de política general.

Els consellers de Junts posen el càrrec a disposició del partit, que avui debat si marxa del GovernACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de Junts han posat el seu càrrec a disposició del partit, que a l'executiva d'aquest matí debat si marxa del Govern. Així ho ha explicat el secretari general de JxCat, Jordi Turull, en una entrevista a Rac 1. També ha deixat clar que la decisió final la prendrà la militància. «Amb la decisió d'ahir ens sentim bastant expulsats del Govern», ha afegit després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi destituït el vicepresident, Jordi Puigneró.

Segons ha explicat Turull, el vicepresident coneixia que hi havia la possibilitat que Junts plantegés una qüestió de confiança en el debat de política general, però que no sabia si s'havia pres la decisió de dir-ho.

Turull no ha avançat quan es faria la consulta a la militància en cas que l'executiva del partit decideixi marxar del Govern presidit per Aragonès tot i que ha dit que la situació actual «no es pot perpetuar». «La decisió la prendrem amb el cap i el cor, no amb l'estómac», ha assegurat per després afegir que és un «moment transcendent».

El secretari general ha dit que té clar el que dirà dins de l'executiva però que no serà una posició inamovible ja que, segons ha afegit, li agrada escoltar i pot «modular» les seves posicions.

Turull ha expressat una «tristesa absoluta» per com l'independentisme arriba al cinquè aniversari de l'1 d'octubre i ha admès que «cada vegada és més difícil» reconduir la situació.

Segons el dirigent de Junts, ha estat un «error» destituir Puigneró i ha dit que es va quedar «perplex» quan el president Aragonès li va comunicar la decisió. «On està escrit que els consellers tenen l'obligació d'explicar debats interns d'una formació?», ha preguntat.

Turull ha explicat alguns detalls de com van anar les reunions d'ahir a la nit al Palau de la Generalitat. Segons la seva versió, va mantenir una xerrada «molt franca i sincera» amb el president que inicialment no li diu que volgués destituir Puigneró. De fet, Turull al principi de les converses veu marge per arreglar la situació i així ho trasllada als consellers de Junts que s'esperaven al Palau de la Generalitat. I no és fins més tard que el president li posa la possibilitat de la destitució del vicepresident sobre la taula i l'acaba executant. Turull ha lamentat que s'hagi fet fora a Puigneró «per haver estat lleial a la institució i a un partit».

tracking