Diari Més

L'Alzheimer es podria triplicar el 2050 si abans no es troba la cura

Podria afectar més d'un milió de persones a Espanya, fet que amenaçaria de col·lapsar el sistema sanitari

En totes les fases de la malaltia és aconsellable la lectura en veu alta.

Els experts aconsellen fomentar l'hàbit de la lectura entre les persones amb AlzheimerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'esperança de vida en augment i tenint en compte que afecta un terç dels més grans de 85 anys, el mal de l'Alzheimer es podria triplicar el 2050 si no s'aconsegueix curar abans, afectant més d'un milió i mig de persones a Espanya, fet que amenaçaria de col·lapsar el sistema sanitari.

És l'advertiment que llança la Fundació Pasqual Maragall amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebra cada 21 de setembre, amb el lema Un dia per oblidar.

El missatge emfatitza en la voluntat de l'organització d'esborrar aquesta data del calendari, cosa que significaria que ja s'ha curat aquesta malaltia neurodegenerativa.

La investigació va avançant, però la curació encara s'entreveu lluny i l'impacte assistencial de la demència va a l'alça.

Actualment, s'estima que l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives afecten 900.000 persones a Espanya, una de cada deu de més de 65 anys i un terç de les de més grans de 85.

Amb aquesta incidència i tenint en compte que l'esperança de vida augmenta, el mal de l'Alzheimer podria triplicar els casos el 2050 si abans no hi ha una curació efectiva, superant el milió i mig de malalts només a Espanya, cosa que podria arribar a col·lapsar els sistemes sanitaris i assistencials, segons les prediccions de la Fundació Pasqual Maragall.

Aquesta organització, que porta el nom de l'expresident català malalt d'Alzheimer, treballa des del 2008 per aconseguir avenços científics que permetin diagnosticar com més aviat millor la malaltia, així com per canviar la consideració social d'aquesta condició i estar al costat de les persones afectades, aquelles que les cuiden i les seves famílies.

tracking