Diari Més

Aquests són els riscos de tenir la tensió arterial massa baixa

Una baixada massa abrupta pot desencadenar un xoc potencialment mortal

Així ho exposen els investigadors a 'Arthritis & Rheumatology'

Troben una característica en la sang que prediu un major risc de mort prematuraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És ben sabut que la hipertensió arterial és un problema greu que ens posa en risc de patir un bon nombre de malalties cardiovasculars, incloent algunes potencialment letals. No obstant això, moltes persones desconeixen que el contrari, tenir la tensió excessivament baixa, també comporta uns certs riscos.

Una tensió massa baixa es denomina hipotensió arterial. Per norma general, es considera com a tal quan la pressió sistòlica (en el moment del batec cardíac) és menor a 90 mil·límetres de mercuri (mm Hg) i la diastòlica (en l'interval entre batecs) és inferior a 60 mm Hg, tal com recull la Biblioteca nacional de Medicina dels Estats Units.

No obstant això, és important tenir en compte que la pressió arterial òptima en realitat varia entre individus, en funció de les seves característiques particulars i de factors com l'edat o el sexe. Per això, hi ha persones que de manera consistent marquen valors considerats com a hipotensió, però no experimenten cap símptoma.

Dit això, la hipotensió pot ser també resultat de diferents esdeveniments clínics o fins i tot en algunes persones de canvis posturals, la qual cosa es denomina hipotensió ortostàtica. Així, la hipotensió només es considera patològica quan provoca símptomes.

Segons la prestigiosa Clínica Maig estatunidenc, quan la hipotensió arterial produeix signes, aquests poden incloure alguns com a visió borrosa o cada vegada menor, marejos o atordiment, desmais, fatiga, dificultat per a concentrar-se i nàusees.

Si els valors són extremadament baixos, la hipotensió pot desencadenar una condició greu coneguda com a xoc. En aquest cas, els senyals característics inclouen confusió, pell freda i humida, pal·lidesa, respiració superficial i ràpida i pols feble i accelerat.

El xoc suposa una disminució important del flux sanguini a tot el cos, amb la consegüent insuficiència en el subministrament d'oxígens a les cèl·lules. Per això, si no s'aborda a temps, pot acabar causant mal orgànic permanent o fins i tot la mort.

tracking