Diari Més

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a la 'sextorsió'

Han detingut a 10 persones d'entre 22 i 57 anys a València, Madrid, Lugo i Albacete

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a la 'sextorsió'Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal dedicat a l'extorsió a persones que visitaven una pàgina web de contingut sexual i ha detingut 10 persones d'entre 22 i 57 anys a València, Madrid, Lugo i Albacete. Els fets, segons ha informat la Guàrdia Civil, es remunten a setembre de 2021, quan un veí de Burgos va visitar una pàgina web de contingut sexual, es va donar d'alta i va contactar telefònicament amb una persona, encara que va rebutjar els seus serveis sense tancar una cita.

Al poc temps va rebre trucades i missatges amenaçadors en el seu mòbil que l'advertien de «greus represàlies» cap a ell i la seva família si no accedia a pagar uns diners que li exigien. De l'anàlisi dels missatges, de les transferències bancàries i de les realitzades a través de telefonia mòbil es va aconseguir demostrar el procés d'extorsió.

La Guàrdia Civil va obrir una «discreta investigació» en la qual va obtenir la identitat d'altres 47 víctimes del mateix entramat conegut en l'argot com 'sextorsió', que estava estès a nivell nacional, i que havia aconseguit de manera il·lícita, almenys uns 104.000 euros.

A l'home detingut a València, que tenia antecedents per fets similars, se li van intervenir mòbils, diners i documentació de transaccions econòmiques vinculades amb Llatinoamèrica. D'igual manera, van ser localitzats i detinguts a la província de València dos integrants del segon graó, i altres set membres de la banda a Madrid, Lugo i Albacete.

La investigació ha estat a càrrec de la Unitat Orgànica de Policia Judicial, Equipo Arroba i Àrea de Recerca deAlfozde Burgos, i les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Lerma.

tracking