Diari Més

Successos

Noruega sacrifica la morsa Freya per por que ataqués als que s'acostaven a veure-la

Tot i que les autoritats advertien que no s'havia de molestar a la morsa, hi havia qui continuava acostant-se i estressant-la amb fotos

Imatge de la morsa Freya.

Noruega sacrifica la morsa Freya per por que ataqués als que s'acostaven a veure-laEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats noruegues han deciditsacrificar a la morsaFreya, una jove de quatre anys i uns 600 quilos de pes. L'animal era cèlebre perpujar-se a petites embarcacionson es quedava a dormir, i aquesta afició i la seva fama li han costat la vida.

A pesar que les autoritats demanaven incessantment que no la molestessin, els curiosos continuaven acostant-se per a veure-la, gravar-la i fer-se fotos amb ella. Aquest és el motiu pel qual han decidit sacrificar-la, perquètemien que acabés atacant als humansque l'estressaven amb els seus comportaments imprudents.

«El comportament imprudent del públic i eldesobeiment de les recomanacions de les autoritats poden posar vides en perill», han destacat des de la Direcció noruega de Pesca. Convertida des de la seva aparició en el fiord de la capital noruega el 17 de juliol en l'estrella de l'estiu (boreal),Freya(batejada en honor d'una deessa de l'amori la bellesa de la mitologia nòrdica) va ser gravada caçant ocells i dormint damunt d'embarcacions que s'enfonsaven sota el seu pes.

Les morses, quepoden dormir fins a 20 hores al dia, viuen normalment en latituds més al nord, a l'Àrtic. Però, malgrat els advertiments, l'animal continuava sent molestat pels curiosos, que es banyen al costat d'ella i s'acosten massa per a fotografiar-la.

tracking