Diari Més

17-A

Les víctimes dels atemptats a Catalunya rebran més de 7 MEU en indemnitzacions

Un total de 130 víctimes dels atemptats del 17 d'agost de 2017 a Catalunya seran indemnitzades amb 7.228.798,78 euros

Imatge d'arxiu d'un mosso d'esquadra i un agent de la Policia Local de Cambrils fent una ofrena floral.

Els CDR convoquen una manifestació a Cambrils per demanar més informació sobre el 17-AACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 130 víctimes dels atemptats del 17 d'agost de 2017 a Catalunya seran indemnitzades amb 7.228.798,78 euros, segons dades del Ministeri de l'Interior a les quals ha tingut accés Efe quan es compleixen cinc anys d'aquests actes terroristes.

Fins a 355 víctimes figuren en la relació de fets provats de la sentència del cas, ratificada per l'Audiència Nacional en els seus aspectes fonamentals el passat mes de juliol, encara que solament 216 han sol·licitat algun tipus d'ajuda o indemnització a Interior.

D'aquestes 216 persones, 130 obtindran finalment una compensació pels danys físics o psíquics causats pels esdeveniments d'aquell 17A. Dels expedients de les 86 víctimes restants que van sol·licitar algun tipus d'indemnització, 84 van ser desestimats per diferents motius i dos es troben actualment pendents de resolució.

La resta de víctimes reflectides en la sentència, 139, no han presentat sol·licitud de compensació en termini per motius que es desconeixen. La gran majoria d'aquests afectats són persones que apareixen en els fets provats de l'atemptat de les Rambles de Barcelona, i gairebé tots figuren com a víctimes de síndrome d'estrès postraumático (66) o de lesions i seqüeles de caràcter lleu (73).

El passat mes de juliol l'Audiència Nacional va ratificar els aspectes fonamentals de la sentència que va condemnar tres acusats pels atemptats yihadistes del 17A, si bé va rebaixar 10 anys la pena a dos d'ells, a 43 i 36 anys de presó, per una qüestió tècnica-jurídica.

La Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional, responsable de revisar els recursos que es van interposar contra la primera sentència, va rebutjar considerar els tres únics acusats com a responsables dels 16 assassinats comesos per la resta de membres de la cèl·lula terrorista -tots abatuts- en Les Rambles de Barcelona i en el passeig marítim de Cambrils (Tarragona).

Les associacions de víctimes pretenien que la condemna com coautores dels crims anés dirigida als acusats Driss Oukabir i Mohamed Houli, qüestió que van declinar els magistrats. Les associacions de víctimes es van mostrar insatisfetes amb la sentència, encara que l'AVT i l'Associació 11-M Afectats del Terrorisme van decidir no recórrer-la davant el Tribunal Suprem.

tracking