Diari Més

Seguretat

La Policia avisa: compte amb donar «pistes» a les xarxes socials de les nostres vacances

La publicació d'imatges i vídeos poden donar informació als delinqüents de quins habitatges es troben deshabitats

La Policia Nacional ha llançat uns quants consells per a augmentar la ciberseguretat.

La Policia avisa: compte amb donar «pistes» a les xarxes socials de les nostres vacancesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fotos o vídeos de les nostres vacances en les xarxes socials són una de les majors pistes amb les quals compten els delinqüents per a saber quins habitatges es troben deshabitatsi per això la Policia Nacional ha llançat uns quants consells per a augmentar la seguretat aquest estiu.

Amb motiu d'aquest pont d'agost, en el qual la Direcció General de Trànsit preveu més de 7 milions de desplaçaments, la Policia ofereix sis recomanacions per a no posar-li-ho fàcil als delinqüents.

En un comunicat, els agents reiteren «el risc delciberpostureig», amb la publicació d'imatges i vídeos dels destins vacacionals o el temps que els usuaris estaran fora de casa, i fins i tot la seva ubicació en temps real, i recomanen configurar el compte perquè sigui privati no publicar contingut dels viatges fins a tornar a casa.

Desactivar la funció GPS de la càmeradels dispositius, denegar permís a determinades aplicacions perquè puguin utilitzar les dades d'ubicació, compartir únicament informació amb amics i familiars i acceptar només a persones que es coneguin en la vida real són alguns dels consells que dona la Policia.

Recomana també eliminar dades personals, com l'adreça o el telèfon dels perfils, no publicar fotos de pantalles a l'aeroport, bitllets d'avió, la ubicació on ens trobem o qualsevol altra pista, sense oblidar que la informació compartida en una xarxa social pot estar vinculada a una altra, multiplicant així l'impacte.

Un altre consell és esperar fins a tornar a casa per a publicar les fotos i, finalment, transmetre aquestes recomanacions als familiars, inclosos menors, als qui la Policia demana advertir del perill de mostrar els nostres hàbits a les xarxes socials i recomana comprovar la configuració de privacitat de les seves xarxes i dispositius.

tracking