Diari Més

Aquests són els millors remeis casolans per a alleujar les cremades solars

L'aigua freda continua sent el millor remei per a disminuir el dolor i mantenir hidratada la pell

Els dermatòlegs adverteixen que no existeix evidència mèdica de l'eficàcia de tots els remeis casolans.

Aquests són els millors remeis casolans per a alleujar les cremades solarsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat les recomanacions constants de dermatòlegs i especialistes en cura de la pell, cada any i cada estiu sense excepció es continuen produintcremades solarsde diversos grau. Encara que prevenir és millor que curar, si sofrim una cremada per una excessiva exposició al sol sense protecció, aquestes són les principals recomanacions dels experts i alguns dels remeis casolans més estesos que poden ajudar a alleujar el dolor i lapicor.

Són eficaços els remeis casolans? Tot i que la utilitat d'alguns està molt estesa popularment, els dermatòlegs adverteixen que no existeix evidència mèdica de l'eficàcia de tots. És el cas, per exemple, de l'ús de la llet (ja no existeixen estudis que avalin les propietats calmants de l'àcid làctic), el iogurt o la civada.

Per contra, un dels remeis més eficaços al mateix temps que econòmic és l'ús de l'aigua freda, que ajuda a disminuir el dolor en refredar la cremada. Ull, ha d'usar-se sempre aigua freda i no gel, ja que el fred extrem pot restringir el flux de sang i lesionar els teixits delicats. El més eficaç és usarcompresesd'aigua freda sobre la zona afectada que podem aplicar durant uns minuts per a després tornar a remullar la tovallola o el drap.

A més, també es pot aplicar sobre les cremadesvinagre. Aquest producte contéàcid acètici posseeix una funció antibiòtica pel que pot ajudar al fet que una cremada amb butllofa no s'infecti. Ha d'aplicar-se diluït amb aigua (una part de vinagre per una altra d'aigua) i com en el cas anterior es poden utilitzar compreses.

Elàloe veratambé té propietats antiinflamatòries, cicatritzants iemol·lients, no obstant això, els dermatòlegs recomanen utilitzar-lo a través de cremes de venda en farmàcies o botigues especialitzades i no directament de la planta ja que aquesta podria contenir microorganismes perjudicials per a la pell. Proporciona un alleujament relaxant i ajuda en el procés deregeneracióde la dermis pel seu alt contingut en col·lagen.

Finalment, l'oli de cocotambé té propietats antiinflamatòries i antibacterianes que poden prevenir infeccions en la zona afectada i ajuden a calmar la irritació i l'enrogiment en el cas de cremades de sol lleus. Es tracta d'un gran tònic que ofereix una bonahidrataciói accelera el procés de curació.

tracking