Diari Més

Alimentació

Detecten òxid d'etilè a més gelats de Häagen-Dazs

L'alerta de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició afecta 22 productes de la marca

El producte implicat és la terrina de 460 ml de Häagen-Dazs del sabor vainilla.

Detecten la presència d'òxid d'etilè a gelats de Häagen-DazsFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha ampliat l'alerta per la possible presència d'òxid d'etilè fins a 22 gelats de la marca Häagen-Dazs.

El llistat complet de productes afectats inclou des de gelats individuals en format bombó o minibombó fins a terrines i minitarrines. L'empresa ha posat a disposició del públic una pàgina web amb el detall dels gelats que s'han vist afectats per aquesta alerta, que es pot consultar

AQUÍ

.

L'empresa ha informat que ha procedit a la retirada preventiva d'aquests productes després d'haver detectat la presència de 2-cloroetanol (2CE), una substància que pot estar associada a l'òxid d'etilè, encara que e

kkl fabricant de Häagen-Dazs, General Mills, assenyala que també hi ha altres mecanismes que poden provocar la formació de 2CE com, per exemple, durant el procés de producció.

En qualsevol cas, l'Aesan recomana als usuaris que tinguin un dels productes afectats a casa seva que se'n desfacin i que poden contactar amb el servei d'atenció al client de General Mills a través del correu electrònic esmd.consumerrelations@genmills.com.

FACUA ja va denunciar l'estiu passat la presència d'aquest compost en nombrosos lots de marques comercials de venda als principals supermercats.

tracking