Diari Més

Ucraïna acusa Rússia d'haver comès més de 27.000 crims de guerra

Diversos organismes internacionals han iniciat investigacions per documentar els suposats crims de guerra

Militars ucraïnesos condueixen un APC en una carretera danyada a prop de la línia del front a la ciutat de Severodonetsk,

Ucraïna diu que ha aconseguit contenir els russos a SeverodonetskEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia ha comès, des que va començar la seva invasió d'Ucraïna el 24 de febrer, un total de 27.203 agressions i crims de guerra en territori ucraïnès, segons un informe publicat aquest dilluns per la Fiscalia General del país.

Segons el document de la Fiscalia General que citen agències locals, 26.190 delictes es relacionen amb violacions a les lleis i els usos de la guerra.

D'altra banda, 73 successos tenen a veure amb la planificació, preparació o inici i desenvolupament d'agressions durant la guerra, mentre que 28 més són considerats propaganda de guerra no ajustada als convenis internacionals.

La Fiscalia també ha comptabilitzat 912 delictes de diversa índole encara per catalogar atribuïts també a les tropes russes.

A més, s'han registrat 12.724 delictes contra la seguretat nacional, 8.783 dels quals es relacionen amb la usurpació de la integritat territorial i la inviolabilitat d'Ucraïna, 1.525 han estat qualificats d'alta traïció, 1.800 com a delictes de col·laboració, 113 d'ajuda i instigació estat agressor, 64 com a sabotatge i n'hi ha 439 de diferent tipificació.

La Fiscalia ucraïnesa també ha obert 1.451 processos penals per delictes contra nens des que va començar la invasió russa a gran escala.

Diversos organismes internacionals, entre ells l'ONU, han iniciat investigacions en territori ucraïnès per documentar els suposats crims de guerra comesos per les tropes russes.

A més, alguns països de la Unió Europea han enviat experts a llocs com Bucha o Irpín, al nord d'Ucraïna, per trobar proves d'aquests delictes.

tracking