Diari Més

Transport

Renfe obre el registre per sol·licitar els abonaments de transport gratuïts

Les bonificacions formen part del paquet de mesures aprovades pel Govern per fomentar l'estalvi energètic

Un tren de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac.

Renfe obre el registre per sol·licitar els abonaments de transport gratuïtsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe obre avui a la seva pàgina web i a la seva aplicació el registre per poder sol·licitar, a partir del 24 agost, els abonaments gratuïts de Rodalies, Rodalies i Mitja Distància i abonaments amb el 50% de descompte d'Avant.

Segons detallen fonts de l'empresa, l'objectiu és que els usuaris es registrin amb temps per poder adquirir els abonaments online i abonar les fiances a partir del 24 d'agost i durant tot el període de vigència de la mesura, entre l'1 de setembre i el 31 de desembre.

També estarà disponible des d'avui un espai a la web de Renfe amb tota la informació necessària per poder sol·licitar i utilitzar els abonaments recurrents.

Segons ha avançat el Govern, en el cas de Rodalies i Rodalies, per adquirir l'abonament -un per cada nucli de població- l'usuari haurà d'abonar 10 euros com a fiança.

Si durant els quatre mesos que estarà en vigor la gratuïtat d'aquests abonaments, l'usuari ha fet més de 16 viatges (quatre al mes) amb l'abonament, Renfe tornarà la fiança a través del mateix mètode de pagament utilitzat per a la compra.

A Mitja Distància, el funcionament serà el mateix, encara que el preu de l'abonament serà de 20 euros, que es tornaran també si es fan més de 16 viatges, i podrà ser utilitzat en una única ruta.

Així mateix, es crearan nous abonaments a serveis comercials d'alta velocitat, amb condicions similars als serveis Avant, per reequilibrar territorialment les condicions de viatge dels usuaris recurrents.

Aquestes bonificacions formen part del paquet de mesures aprovades pel Govern per fomentar l'estalvi energètic, entre les quals també hi ha la limitació de la temperatura als edificis públics.

El Ministeri d'Hisenda ha detallat que transferirà 210 milions d'euros a Renfe per sufragar aquestes mesures.

tracking