Diari Més

Economia

CCOO planteja una pujada de sous com la inflació però repartida en tres anys

El secretari general, Unai Sordo, proposa també contenir els preus dels productes bàsics com es va fer amb les mascaretes

Una treballadora embolica un formatge.

CCOO planteja una pujada de sous com la inflació però repartida en tres anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Comissions Obreres,UnaiSordo, ha defensat que els sous han de pujar com la inflació, actualment en el 10%, però accepta repartir aquest increment en tres anys, començant per un 3,5-4% enguany.

En una entrevista en El Correu, Sordo proposa dues mesures: la primera, que admet «bastant polèmica i inèdita», seria contenir els preus dels productes bàsics. Igual que en el seu moment es van prendre mesures així amb les mascaretes i ara amb el gas, «crec que caldria explorar la limitació de preus de béns bàsics de la cistella de la compra en sectors en els quals les empreses tenen marges suficients», ha explicat.

A més, proposa «pactar unes pujades salarials inicials contingudes per als pròxims tres anys, entre el 3,5 i el 4% per a aquest exercici i una mica menors per als següents, perquè després hi hagi un ajust amb la inflació, de manera que al final del cicle en 2024, es recuperi el 100 per 100 de la pujada de l'IPC». Si no hi ha pacte salarial, «no instarem la gent que es resigni. Es promourà la mobilització per a fer canviar a la patronal i també perquè el govern posi de la seva part».

Al govern li demana que es millori la prestació de desocupació, que el PP va baixar al 50 per cent del salari a partir del sisè mes, pujant-la al 70 per cent, i l'alça del salari mínim, així com un tipus efectiu mínim del 15 per cent en l'impost de societats.

tracking