Diari Més

Aconsegueixen curar a un altre pacient de SIDA, el quart a la història

Es tracta del pacient més gran fins al moment, la malaltia del qual ha remès

Ha succeït després de rebre un trasplantament de medul·la òssia.

Aconsegueixen curar a un altre pacient de SIDA, el quart a la històriaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient del centre californiàCityofHopeha aconseguit la remissió de la SIDA que patia, convertint-se així enel quart cas registrat curat de VIH després d'un tractament i en el segon en el que va d'any.

Tal com recull el portal de notícies científiquesSciencealert,es tracta del més gran dels quatre pacients la SIDA dels quals ha remès per un tractament i, com en dos dels altres casos, ha succeït després de rebre un trasplantament de medul·la òssia per a tractar un càncer que també patia.

D'altra banda, cal assenyalar que hi ha un altre cas, sobrenomenat 'l'home deDuesseldorf', que sembla haver aconseguit la remissió de la SIDA potencialmentelevant el compte a cinc persones, si bé aquest cas no ha estat encara enterament confirmat.

Igualment, una dona d'Espanyaha mantingut càrrega viral indetectable durant 15 anys malgrat haver cessat la teràpia antiviral, la qual cosa podria considerar-se unacuració funcional.

JanaDickter, la doctora de elCityofHopeque ha anunciat el cas en unapre-conferènciaa Montreal (Canadà) prèvia a la Conferència Internacional de la Sida que té lloc a partir d'aquest divendres al mateix lloc, va explicar que aquest pacient va contreure la malaltia en 1988. Segons va declarar, va sofrir l'estigma de la malaltia en la seva joventut i va ser part delsassajos clínicsper als medicaments antivirals que avui dia permeten viure a les persones amb SIDA.

tracking