Diari Més

Successos

Palma: Detenen un turista alemany per simular un robatori per a cobrar l'assegurança

La Policia Nacional ha advertit que últimament ha detectat aquest mateix 'modus operandi'

Agents de la Policia Nacional al costat d'un cotxe patrulla.

Policia NacionalPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un turista alemany de 20 anys ha estat detingut aquesta setmana a Palma per simular un delicte de robatori amb violència, després de denunciar falsament que l'havien atracat, per a cobrar l'assegurança de viatge que havia contractat, ha informat la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Balears en un comunicat aquest dissabte.

Els fets van ocórrer el passat 29 de juliol, quan un turista va denunciar en dependències policials que aquest mateix dia, sobre les 7 del matí, després de sortir d'un local d'oci de la Platja de Palma, un home l'havia interceptat, li havia posat un ganivet de 20 centímetres en el pit i li havia robat els diners que portava damunt i el mòbil, un aparell d'última generació valorat en 1.000 euros.

En apreciar incongruències en el fet denunciat, els agents li van sol·licitar posteriorment que ampliés la informació, davant el que el jove va reconèixer haver denunciat falsament el robatori amb violència quan en realitat havia extraviat les seves pertinences i el que pretenia era cobrar fraudulentament de l'assegurança de viatge que tenia contractat. Va ser detingut aquest dilluns.

La Policia Nacional ha advertit que últimament ha detectat aquest mateix 'modus operandi', majorment per part de turistes joves i de mitjana edat. De fet, el mateix dia que va ser detingut el jove d'aquest cas, la Policia va frustrar tres denúncies falses de diversos turistes neerlandesos: Pretenien denunciar la sostracció de mòbils d'alta gamma, curiosament amb idèntic número de sèrie.

Quan es formulen denúncies en comissaria, el mateix text adverteix expressament de les conseqüències de formular denúncies falses o simular ser víctima d'un delicte, fets que es troben recollits en el Codi Penal espanyol com a delictes contra l'Administració de Justícia.

Tant les comissaries de Policia Nacional com la Brigada de Policia Judicial compten amb policies experts en la detecció de denúncies falses. Utilitzen la tècnicaVeripol, en virtut de la qual, després d'analitzar el llenguatge natural del text de la denúncia, quan l'anàlisi llança un alt percentatge de possibilitat de ser un fet susceptible de denúncia falsa, es complementa amb una entrevista policial addicional.

tracking