Diari Més

Experts dels Estats Units estudien l'ús d'ultrasò en pacients amb Alzheimer

L'assaig clínic busca determinar els efectes de les ones de baixa intensitat en el cervell dels pacients

Imatge de dos especialistes analitzant el cervell d'un pacient d'Alzheimer.

Proven que l'alzheimer es desenvolupa en el cervell de forma molt diferent de la que es creia fins ara20M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Neurocientífics de Florida (Estats Units) han posat en marxa un assaig clínic que utilitzarà tècniques d'ultrasò de baixa intensitat per a combatre la malaltia d'Alzheimer, un tractament que podria ser revolucionari, va informar aquest divendres la Universitat Internacional de Florida (FIU).

L'assaig clínic, desenvolupat per experts de la Facultat de Medicina HerbertWertheimde laFIUi neurocientífics de l'hospitalBaptistHealthde Miami, cerca determinar els efectes de les ones d'ultrasò en el cervell i com «interrompre els canvis cerebrals que condueixen al mal neuronal que causa problemes de memòria i cognició»en pacients amb Alzheimer.

La recerca, denominada Interrupció de la barrera hematoencefálica (BBB) per al tractament de la malaltia d'Alzheimer, «podria revolucionar l'atenció mèdica»de les persones que pateixen aquesta malaltia degenerativa, va dir en un comunicat Michael McDermott, director mèdic de l'HerbertWetheim.

«És molt emocionant, especialment perquè no existeix una cura per a l'Alzheimer i solo uns pocs tractaments farmacològics que tracten els símptomes temporalment», va afegirMcDermott, després de subratllar que es tracta d'una tècnica que «no és invasiva per als pacients»i que esperen que «condueixi a una millora cognitiva»d'aquests.

Aquest assaig clínic amb pacients va ser aprovat per l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA, en anglès) i forma part de la iniciativa Brain Statede Florida, que finança i reuneix hospitals, universitats i institucions estatals a Florida.

El tractament per ultrasò d'alta intensitat ja ha demostrat un bon resultat en permetre a malalts d'Alzheimer fer tasques comunes com sostenir una tassa d'aigua sense vessar-la, afaitar-se de manera segura o escriure de manera llegible.

Per al tremolor essencial que acompanya a l'Alzheimer, les ones d'ultrasò focalitzat d'alta intensitat (HiFU)es dirigeixen a l'àrea del circuit anormal en el cervell i, en una sessió, els pacients veuen una millora immediata, apunta el comunicat.

La psiquiatra geriàtrica icoinvestigadoraprincipal de l'estudi, Patricia Junquera, de laFIU, espera ara veure «resultats similars amb l'ultrasò de baixa intensitat». L'estudi inclou tres tractaments, amb dues setmanes de diferència. Junquera continuarà amb el seguiment dels pacients durant 5 anys després del tractament final.

tracking