Diari Més

Com saber si mai has passat la covid

La ciència tracta de respondre per què encara hi ha gent que no ha estat infectada mai

Com saber si mai has passat la covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla que va ser ahir, però la pandèmia del coronaviruss'acosta als tres anys des del seu esclat, a la fi de 2019 a la Xina. Des de llavors,milions de persones s'han contagiatde la covid-19, algunes fins i tot diverses vegades, però encara existeix gent que ha sortit incòlume i no ha passat mai la malaltia.

En principi, és complicat saber si no s'ha passat la malaltia, ja que en molts casos,aquesta no es manifesta amb símptomes. Es tracta dels famosos casos asimptomàtics. Però si tenim dubtes o si volem saber si el coronavirus ha passat pel nostre organisme, existeix un sistema.

Tal com recull en un reportatge Onda Cero, podem sotmetre'ns a un test serològic, però amb una particularitat: ha de mesurar no sols els anticossos generats enfront de laproteïna S del virus(ja que podríem discernir si sorgeixen de la infecció o de la vacuna), sinóels anticossos enfront de la proteïna N.

No obstant això, existeix un altre tipus de test que és més segur i fiable per a saber si hem passat el coronavirus. Es tracta de eltest cel·lular, desenvolupat perempresa alemanyaMicrogen. Aquesta prova és capaç de discriminar la immunitat cel·lular amb la proteïna N i S, i a més potmesurar la immunitat cel·lularen casos com els d'immunodeprimits i les persones vulnerables.

Una altra de les qüestions que la ciència tracta de respondre és per què encara hi ha gent que, després d'una pandèmia tan global, no ha estat infectada mai. Evidentment, hi ha persones que han extremat en tot moment les precaucions, la qual cosa els ha permès sortir indemnes. Però en altres casos s'estudia si hi ha uncomponent genèticque aporti a unes certes persones una immunitat natural.

tracking