Diari Més

Economia

Aquestes són les cinc cadenes de benzineres més barates segons l'OCU

Les més barates són BonÀrea, Plenoil, GM Oil, Campsa Express i Petroprix i les més cares Petrocat, Valcarce, Petronor, BP i Repsol

El detingut va abordar les víctimes per demanar diners, però davant la negativa de les víctimes les va robar.

Detingut després de robar la bossa a dues dones quan posaven benzina a TarragonaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb els preus dels carburants en rècords històrics, estalviar en el proveïment de carburant és vital, especialment ara, coincidint amb l'inici de les vacances d'estiu. Amb aquest efecte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat els resultats d'un estudi de preus de gasolina i dièsel de més de 10.000 estacions de servei.

L'estudi, publicat a la revista Compra Maestra de juliol, revela queBonÀreaés la cadena més barata en gasoil A i gasolina 95, amb supermercats i estacions de servei a Catalunya i zones limítrofes d'Aragó. Li segueixen les cadena de benzineres automàtiquesPlenoil, GM Oil (lligada alscashGM) iCampsaExpress, la variant low cost de Campsa. Petroprixiguala a les anteriors, però només en dièsel.

Per l'altre extrem i per al cas del gasoil, les més cares són Repsol, BP,Petronor,PetrocatiValcarce. Els seus preus són almenys un 8% més onerosos de mitjana que les més barates, la qual cosa suposa un sobrecost de fins a 0,18 euros/litre. TambéPetrocatiValcarcesón les més cares per a gasolina 95, amb una diferència que suposa fins a 0,20 euros/litre.

Hi ha dues províncies, Terol i Lleida, on més del 40% de les gasolineres permeten repostar estalviant almenys 5 cèntims respecte a la mitjana. També amb un percentatge apreciable de gasolineres barates, entorn d'una de cada quatre, es troben algunes províncies orientals d'Andalusia (Còrdova, Almeria, Granada i Jaén), mediterrànies (Múrcia, València, Tarragona) i de la vall de l'Ebre (Saragossa, La Rioja i Navarra), així com Cuenca. Per contra,a Astúries, Orense, Guipúscoa i Balears menys del 10% de les estacions poden considerar-se barates.

tracking