Diari Més

Ciència

Troben un bebè de mamut perfectament conservat durant 30.000 anys

Es tracta de l'exemplar millor conservat que s'ha trobat a Amèrica del Nord

Troben un bebè de mamut perfectament conservat durant 30.000 anys

Troben un bebè de mamut perfectament conservat durant 30.000 anysYukón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restes preservades d'un bebè de mamut que va viure fa més de 30.000 anys va ser descobert enYukón, el Canadà, en el que els experts diuen que és «la troballa més completa» d'aquest tipus a Amèrica del Nord.

El vedell, anomenat 'Nunchoga', que significa 'animal bebè gran' en l'idioma de la tribuhän, estava congelat enpermafrost, la qual cosa va resultar en la momificació de les seves restes.

El bebè mamut va ser trobat per uns miners que treballaven en els camps d'or deKlondike, dins del Territori TradicionalTrʼondëkHwëchʼin, i les imatges de les restes mostren la seva pell encara intacta amb flocs de cabell encara adherits al cos.

Una anàlisi posterior va revelar que la cria és femella i vivia al costat de cavalls salvatges, lleons de les cavernes i bisons esteparis gegants que una vegada van vagar per la regió delYukónfa milers d'anys.

El ministre de Turisme i Cultura,RanjPillai, va dir en un comunicat:«Yukónsempre ha estat un líder de renom internacional en la recerca de l'edat de gel iBeringia».

«Estem encantats amb aquest important descobriment d'una cria de mamut llanutmomificado: 'Nunchoga'. Sense associacions sòlides entre els miners,TrʼondëkHwëchʼini el govern deYukon, descobriments com aquest no podrien succeir», va dirPillai.

El paleontòleg deYukónGrantZazula, va dir en un comunicat:«Com a paleontòleg de l'edat de gel, ha estat un dels meus somnis de tota la vida trobar-me cara a cara amb un mamut llanut real».

«Aquest somni es va fer realitat avui. 'Nunchoga'és bell i un dels animals de l'edat de gelmomificadosmés increïbles mai descoberts en el món. Estic emocionat per arribar a conèixer-ho més», va dir.

Els experts van determinar ràpidament que la cria té aproximadament la mateixa grandària que la mòmia bebè mamut llanut 'Lyuba'de 42.000 anys d'antiguitat, descoberta a Sibèria en 2007.

tracking