Diari Més

Madrid suma 10 casos confirmats més de verola del mico

La xifra total s'eleva als 151 casos confirmats

Un investigador mira per un microscopi.

Salut detecta 5 casos més de verola del mico i ja en són 9 a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid registra aquest dissabte 151 casos confirmats de verola del mico, deu més que la vigília, mentre que 38 casos estan pendents dels resultats de les proves de laboratori, i 104 han estat descartats, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

Fins aquest divendres, hi havia 141 casos confirmats de verola del mico, 40 en estudi i 101 casos descartats.

Aquest dijous el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assenyalat que «amb tota la precaució que aquesta situació mereix», atenent les dades actuals es podia dir que «tot apunta que s'ha aconseguit el pic de la corba epidèmica».

El conseller va assenyalar que, des que el Ministeri de Sanitat va comunicar l'alerta epidemiològica, el 17 de maig passat, els treballs de la Sanitat madrilenya s'han centrat en la detecció precoç dels casos, l'adopció de les mesures de control de transmissió (en casos, contactes i llocs de risc de transmissió), i la informació a la població diana dels mecanismes de transmissió i del risc, apel·lant a la responsabilitat dels afectats.

Des del 30 de maig Sanitat realitza proves PCR i seqüenciació genòmica a cinc laboratoris de Microbiologia dels hospitals de La Paz, 12 de Octubre, Ramon y Cajal y Gregorio Marañón, a més del Laboratori Regional de Salut Pública que resideix a l'Hospital d'Emergències Infermera Isabel Zendal, pertanyents al Servei Madrileny de Salut (Sermas).

Escudero va subratllar que la Comunitat de Madrid fa dues setmanes que inssisteix al Ministeri de Sanitat, «que una vegada més arriba tard», perquè acceleri la vacunació contra la verola del mico amb el sèrum Imnavex, de la companyia danesa Bavarian Nordic.

«A hores d'ara, desconeixem quan i com es podrà dur a terme. Ni de quantes dosis disposarem», va indicar el conseller.

tracking