Diari Més

Soldats ucraïnesos alliberats denuncien haver estat víctimes de tortures

La defensora del poble d'Ucraïna assegura que els van injectar drogues que els van fer perdre el coneixement i la memòria

edio millar de refugiados romaníes de Ucrania esperan en la Estación Central de trenes de Praga los trámites de visad

Soldats ucraïnesos alliberats denuncien haver estat víctimes de torturesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els soldats ucraïnesos alliberats que havien estat capturats pels russos han denunciat que van patir tortures i maltractaments per part dels invasors i, alguns d'ells, van ser obligats a tenir relacions sexuals, ha denunciat la defensora del poble d'Ucraïna, Liudmyla Denisova.

Segons informa l'agència Interfax-Ukraine, els mètodes de tortura van ser usats amb especial crueltat contra els oficials de les Forces Armades i els combatents del regiment Azov, els darrers que van resistir el setge de la ciutat costanera de Mariúpol.

«Durant una visita d'inspecció a una de les institucions de salut on hi ha els militars ucraïnesos alliberats del captiveri, ells van informar haver estat víctimes de tortura i maltractaments per part dels ocupants», ha afegit Denisova.

La majoria del personal militar ucraïnès va ser fet presoner pels russos a Mariúpol i els seus voltants, on el setge i el bloqueig rus es van prolongar durant gairebé tres mesos.

Pel que sembla, els detinguts van romandre en soterranis i dependències de la zona i després van ser traslladats a un centre de detenció preventiva a la regió de Donetsk, a la qual pertany Mariúpol, en territori ocupat pels russos.

Posteriorment, alguns membres de l'exèrcit ucraïnès van ser traslladats als centres de detenció preventiva a Taganrog i Voronezh, a territori rus. Allà, els van embenar els ulls amb cinta adhesiva, els van posar una bossa al cap i els van lligar les mans amb cordes, relata la defensora del poble.

«Amb particular crueltat, se'ls va aplicar tortura als oficials de les Forces Armades i als combatents del destacament de forces especials d'Azov», va precisar.

I durant els interrogatoris, els presoners de guerra ucraïnesos van ser posats de genolls, colpejats amb la culata d'una metralladora als dits dels peus i van patir ferides obertes.

També van usar tenalles i sogues per intentar escanyar-los. A més, els van torturar amb corrent elèctric, els van colpejar amb martells i els van donar puntades de peu, ha assegurat Denisova.

Segons va indicar, «els ocupants russos van injectar als presoners drogues desconegudes, i després van perdre el coneixement i la memòria».

Els presoners que van estar reclosos al centre de detenció preventiva de Donetsk van dir que hi havia almenys entre 17 i 20 en cel·les dissenyades per a 2 o 3 persones i no disposaven de bany.

A més, els detinguts van ser obligats a tenir relacions sexuals i no se'ls va proporcionar assistència mèdica i només se'ls va examinar abans de ser traslladats al camp de presoners de guerra a Sebastopol, a Crimea, on representants de la Creu Roja els van atendre.

«Faig una crida a la Comissió de l'ONU per investigar les violacions dels drets humans durant la invasió militar russa d'Ucraïna perquè tingui en compte aquests fets de violacions russes dels drets dels ciutadans d'Ucraïna», va denunciar la defensora del poble .

tracking