Diari Més

Una dieta baixa en carbohidrats no aprima més que una dieta equilibrada

La Universitat Pompeu Fabra indica que el missatge relativament popular que afirma el contrari és probablement fals

El risc de perdre capacitat cognitiva disminueix gràcies a una dieta vegetal.

Una dieta vegetal redueix el risc de deteriorament cognitiu en gent granPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seguir una dieta baixa en carbohidrats no és una millor estratègia d'aprimament que una dieta equilibrada, segons un estudi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que indica que «el missatge relativament popular que afirma el contrari és probablement fals».

Segons una avaluació de l'observatoriNutrimediade la UPF, les persones que segueixen una dieta baixa en carbohidrats per a reduir l'energia que aporten com són les dietesAtkins,DunkanoSouthBeachaconsegueixen perdre el mateix pes que els qui opten per la reducció de calories i quantitats en una dieta d'aprimament equilibrada.

El centre de recerca recorda que les dietes baixes en carbohidrats són aquelles que se centren en reduir el consum de cereals, llegums, lactis i la majoria de fruites i verdures i les solen substituir amb aliments més rics en proteïna i grasses, com la carn, el peix o els ous.

Les dietes equilibrades, indiquen, són aquelles que aporten els nutrients necessaris per al funcionament de l'organisme amb la proporció mesurada de proteïnes, carbohidrats, greixos i nutrients no energètics; i, quan s'utilitzen per a aprimar se centren en limitar la mesura de les proporcions i a triar aliments més saludables.

L'equip deNutrimedias'ha basat en unes anàlisis clíniques realitzades recentment a 6.925 persones amb sobrepès o obesitat, que van mostrar que la pèrdua de pes a curt i llarg termini en tots dos tipus de dieta no va presentar pràcticament cap diferència.

tracking