Diari Més

Roche desenvolupa tres tests per detectar la verola del mico

Permeten el ràpid diagnòstic per frenar els brots

Una professional sanitària assenyalant un cas d'infecció de verola del mico.

Madrid identifica una sauna com a focus de la verola del mico i detecta 30 positius i 15 sospitososEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant farmacèutic suís Roche ha anunciat aquest dimecres el llançament de tres tests PCR per detectar el virus de la verola del mico, davant del brot de casos en països no endèmics i la possibilitat que el nombre de contagis augmenti.

Els tests LightMix Modular, desenvolupats juntament amb la subsidiària de Roche TIB Molbiol, poden ser claus per respondre aquest tipus de problemes sanitaris emergents, ja que el ràpid diagnòstic és vital per frenar aquests brots, va destacar en un comunicat la firma de Basilea.

Un dels tests desenvolupats detecta tot tipus d'orthopoxvirus, família de virus a què pertany el de la verola del mico, mentre que un altre cerca únicament la presència del patogen que causa aquesta malaltia a l'organisme.

El tercer test detecta tot tipus d'orthopoxvirus, tot i que alhora detalla si un dels detectats és l'específicament vinculat a la verola del mico.

La malaltia és endèmica de l'Àfrica occidental i central, encara que a l'actual brot per primera vegada s'han produït transmissions a altres regions, amb casos diagnosticats principalment a Europa.

Menys greu que la verola convencional, una malaltia eradicada al món des de fa 40 anys, sol presentar símptomes com febre, inflamació dels nòduls limfàtics, mals de cap, cansament muscular i erupcions cutànies a la cara, mans, peus, ulls o genitals.

tracking