Diari Més

L'exèrcit rus ha bombardejat 41 poblacions al Donbàs en les últimes hores

Com a conseqüència, almenys sis persones han mort i 12 més han resultat ferides

Un edifici d'apartaments destruït per missils russos a Járkov, Ucrania.

L'exèrcit rus ha bombardejat 41 poblacions al Donbàs en les últimes horesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Exèrcit rus ha bombardejat en les últimes hores un total de 41 poblacions al Donbàs, a l'est d'Ucraïna, on hi ha les regions proruses de Donetsk i Lugansk, han informat aquest dijous fonts de l'exèrcit ucraïnès.

Com a conseqüència d'aquests bombardejos, almenys sis persones han mort i 12 més han resultat ferides, segons dades publicades per l'Exèrcit ucraïnès a la seva pàgina de Facebook.

«L'enemic ha destruït i ha fet malbé 52 edificis residencials de diverses plantes i altres objectius civils» que inclouen una escola de secundària, una casa de la cultura, una instal·lació sanitària, entre d'altres, va precisar la font.

Els atacs també han fet malbé infraestructures ferroviàries i instal·lacions com garatges o plataformes d'evacuació de civils.

Almenys unes 760 persones han estat rescatades les últimes hores d'aquestes zones de combat pels serveis d'evacuació ucraïnesos, va indicar la font.

L'exèrcit rus ha centrat aquests dies els seus atacs a la zona del Donbàs, el control del qual li permetria dominar una franja de terreny que recorre l'est i el sud d'Ucraïna fins a la península de Crimea, que ja ocupa des del 2014.

D'altra banda, els serveis d'intel·ligència ucraïnesos creuen que, alhora que ataquen el Donbàs, els russos intenten reagrupar les seves tropes a les regions de Jerson i Zaporiyia, al sud del país i properes a la península de Crimea.

Segons un comunicat del Ministeri de Defensa publicat avui per les agències locals, aquest reagrupament de tropes a zones ja ocupades «indica la intenció de Rússia de consolidar-se en aquests territoris».

«A la regió de Jerson i al territori ocupat de la regió de Zaporiyia veiem un reforç que es produeix com a resultat del moviment de tropes des de la península de Crimea. I tot això ve en trànsit des de la Federació Russa», va subratllar la nota.

Va afegir que, a més de les forces terrestres, aquesta agrupació inclou components aeris i marítims.

«Veiem que des de principis de maig les tropes d'ocupació van començar a reforçar les seves defenses. S'estan preparant estructures d'enginyeria apropiades, (...) s'està construint una tercera línia de defensa», va indicar el Ministeri de Defensa.

«I això suggereix que l'ocupació d'aquests territoris (significa) que la Federació Russa vol quedar-s'hi durant molt de temps. Són aspectes militars, indicadors militars que assenyalen les intencions de Rússia d'apoderar-se i mantenir aquests territoris», va reiterar el ministeri.

tracking