Diari Més

La coproducció catalana 'Costa Brava, Líbano' i 'Toscana', arriben al cinema

Tom Cruise torna a l'univers de 'Top Gun' en una nova cinta de la saga 35 anys després

Una imatge del film 'Costa Brava, Líbano'.

La coproducció catalana 'Costa Brava, Líbano' i 'Toscana', arriben al cinemaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debut de la directora libanesa Mounia Akl, 'Costa Brava, Líbano', arriba aquesta setmana als cinemes, esperonada per l'èxit en diversos festivals internacionals i del seu pas pel D'A Film Festival. La coproducció catalana està coescrita amb Clara Roquet i amb muntatge de Carlos Marqués-Marcet. També s'estrena aquesta setmana el segon film de Pau Durà, 'Toscana', i 'La piel en llamas', de David Martín-Porras, basada en una obra teatral de Guillem Clua. El blockbuster de la setmana és 'Top Gun: Maverick', el retorn de Tom Cruise a l'univers de 'Top Gun' 35 anys després de l'última. La pel·lícula s'estrena d'avançada aquest dijous.

'Costa Brava, Líbano'

La coproducció catalana 'Costa Brava, Líbano' ofereix una mirada sobre la sostenibilitat i la vida contemporània a través d'una família libanesa que fuig de la conflictivitat i la pol·lució de Beirut i s'estableix en una casa aïllada a la natura. Poc després, el govern decideix instal·lar just a costat un abocador.

Mounia Akl (Líban, 1989) i Clara Roquet (Malla, 1988) es van conèixer quan van cursar un màster de cinema a la Universitat de Columbia. «Som dues mediterrànies que hem conviscut a Nova York i hem crescut amb famílies que tenen punts en comú», diu la directora libanesa, que avança que amb la cineasta catalana ja treballen en una sèrie per a televisió protagonitzada per quatre dones de 30 anys als EUA. L'amistat que han mantingut des de llavors les va portar a coescriure 'Costa Brava, Líbano', una òpera prima que ha anat cultivant èxits des de la seva presentació al darrer Festival de Venècia.

A la vida real, Costa Brava és el nom que rep l'abocador que hi ha costat de l'aeroport internacional de Beirut-Rafik Hariri, una nomenclatura que sorgeix per la idíl·lica platja que hi havia fa anys en aquell paratge natural. Els libanesos van manllevar el nom de Costa Brava, ara reconvertida en un abocador d'escombraries. «És irònic», reconeix Akl, que l'entén com un exemple paradigmàtic que resumeix els problemes ambientals de la humanitat. «La pel·lícula és una al·legoria perfecta de la situació al Líban», va explicar en una entrevista a l'ACN, que viu amb l'amenaça d'una «crisi permanent».

'Toscana', de Pau Durà

Pau Durà s'endinsa en els conflictes i les pors al voltant de la paternitat a la comèdia 'Toscana'. Narra el segrest amateur que pateix un crític gastronòmic, que interpreta el mateix Durà. Aquest crític es dirigeix a una clínica de reproducció assistida amb un pot d'esperma a la butxaca i per un seguit de circumstàncies entra en un restaurant italià, on un extreballador, interpretat per Edu Soto, acomiadat de males maneres demana la seva quitança a punta d'escopeta al seu antic cap, interpretat per Francesc Orella.

'La piel en llamas'

Després del seu pas pel Festival de Màlaga i del BCN Film Fest arriba als cinemes 'La piel en llamas', una pel·lícula, dirigida per David Martín-Porras, basada en una obra teatral de Guillem Clua, qui també ha participat en l'elaboració del guió. La història neix d'un cas inspirat en la fotografia famosa a nivell mundial de la Nena del Napalm a Vietnam. Óscar Jaenada, Fernando Tejero, Ella Kweku i Lidia Nené són els protagonistes d'un film, que forma part dels Passis Especials de la secció oficial no competitiva del festival. 'La pell en flames' es va estrenar l'any 2005 a La Villarroel.

A 'La piel en llamas', un fotògraf de guerra torna al país on va fer unes fotos que li van donar fama internacional per recollir un premi. Una periodista local, però, vol matar-lo per una raó que només el protagonista Frederick Sálomon coneix.

'Jujutsu Kaisen 0'

'Jujutsu Kaisen 0' es basa en el manga homònim que a l'estat espanyol ha publicat Norma Editorial. L'anime va ser escollit com el millor de l'any 2021 als Crunchyroll Anime Awards. La pel·lícula explica la història de Yuta Okkotsu, un estudiant d'institut força tímid víctima d'una maledicció d'una amiga de la infantesa que va morir atropellada. Per superar-ho, s'inscriu a l'Acadèmia de Màgia de Tòquio, que regenta Gojo Satoru.

'Top Gun: Maverick'

Després de protagonitzar una sonora posada de llarg al darrer Festival de Cannes la setmana passada, la seqüela de la històrica 'Top Gun' ('Top Gun: Maverick') arriba com a estrena avançada a la gran pantalla d'aquest dijous. En aquesta nova cinta Tom Cruise torna a ser el protagonista, 35 anys després, ara com a instructor de pilots d'avió de combat. L'acompanyen en l'elenc Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm i Miles Teller.

'En otro lugar'

La comèdia romàntica 'En otro lugar' protagonitzada per Miguel Ángel Muñoz i Pablo Puyol tracta el nou ruralisme i el triomf de l'amor en un entorn idíl·lic de les terres de Cantàbria. Dirigida per Jesús del Cerro, la cinta explica la història d'un jove arquitecte a l'atur que rep en herència dues vaques i un burro en un poble perdut entre valls i muntanyes. El protagonista deixarà la ciutat per iniciar un viatge per vendre els animals però les situacions que trobarà canviaran els seus plans.

'Maigret'

El comissari Jules Maigret, personatge literari creat per Georges Simenon, torna a saltar a la gran pantalla molts anys després amb un dels seus casos per resoldre. Concretament el que contenia la novel·la 'Maigret y la joven muerta' (1954). A 'Maigret', interpretat en aquesta ocasió per Gerard Depardieu, l'inspector ha d'investigar la mort d'una jove, el cadàver de la qual apareix a la nit en una plaça de París, als anys 50. La identificació de la víctima esdevé un maldecap perquè ningú sembla haver-la conegut mai. La pel·lícula es va projectar a la secció oficial del darrer BCN Film Fest.

'Memoria'

'Memòria' és un desconcertant drama sobre una dona escocesa que, després de sentir un retruny de matinada comença a experimentar un misteriós síndrome sensorial, enmig de la selva colombiana. La cinta va guanyar el Premi del Jurat de Cannes.

'El comensal'

La guionista, directora i també ex-ministra de Cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, dirigeix 'El comensal', un drama ambientat entre el present i els anys durs del conflicte basc. De gran, la Icíar vol que el seu pare li expliqui bé els detalls i les ombres que acompanyen el segrest i l'assassinat del seu avi a mans d'ETA, quan ella tenia només 12 anys. El film està protagonitzat per Susana Abaitua ('Patria'), Ginés García Millán ('Libertad') i Adriana Ozores.

'Sundown'

La nova pel·lícula de James Franco ('New Order') la protagonitzen Charlote Gainsbourg i Tim Roth. L'Alice i en Neil són part de l'adinerada família britànica Bennet. Mentre gaudeixen d'unes vacances a Mèxic, una trucada els anuncia un succés fatal. L'Alice decideix interrompre'n el viatge immediatament, però en Neil continua les seves vacances. Aquesta actitud aguditza les diferències entre ells fins a límits insospitats.

'Red Cunt'

La cineasta catalana Toti Baches estrena el documental 'Red Cunt'. La producció alemanya d'animació està centrada en la menstruació i els tabús que l'envolten. Es tracta el món de la regla i se situa al centre de la societat perquè no sigui discriminada ni amagada. De fet, el documental es planteja les reflexions de per què està tant discriminada, qui en treu benefici de la situació i com seria el reconeixement de la regla si la tinguessin els homes.

'Bob's Burgers. La película'

Comèdia musical d'animació nord-americana basada en la sèrie de televisió animada homònima creada per Loren Bouchard, que va co-escriure, coproduir i dirigir el seu debut com a director amb Bernard Derriman.

Netflix estrena una nova temporada de 'Stranger Things'

Netflix estrena aquest divendres els primers capítols de la quarta temporada de la popular sèrie 'Stranger Things'. Sis mesos després de la batalla al centre comercial de Starcourt que va sembrar el terror i la destrucció al poble de Hawkins, el grup d'amics se separarà per primera vegada i tots intentaran recuperar-se malgrat els problemes de l'institut. En aquesta època on se sentiran vulnerables, sorgirà una nova amenaça sobrenatural. Un gran misteri que si es resol acabaria amb els horrors del món paral·lel.

HBO Max i la supervivència d'una mare vídua

HBO Max estrena aquest dissabte la sèrie 'Weeds'. Al municipi californià de Agrestic hi viu la Nancy, una mare que recentment ha quedat viuda que acabarà venent marihuana als seus veïns per poder mantenir el seu nivell de vida de classe mitjana a la que la família estava acostumada.

La mateixa plataforma estrena dilluns que ve 'Días de gallos', una nova sèrie argentina que tracta el competitiu món de les guerres de freestyle rap a través de les històries de Rafaela, León i Andy. Tres joves que volen guanyar-se un lloc en les populars baralles de galls, mentre es troben enmig d'una perillosa combinació entre amistat, passió i amor.

Aquest dijous també s'estrena el documental 'Navalny', una cinta que explica un pla d'assassinat impressionant, presumptament vinculat al Kremlin, contra l'ex candidat presidencial rus. El film va inaugurar recentment el festival DocsBarcelona.

Filmin estrena 'El vuelo de la mariposa'

Filmin estrena a la plataforma i a la gran pantalla la pel·lícula documental sobre Norma Aleandro 'El vuelo de la mariposa'. Es tracta d'una producció dirigida per Carlos Duarte Quin amb Macarena Gómez com actriu convidada i els testimonis de Ricardo Darín, Luis Puenzo, Claudio Tolcachir o Marcos Carnevale. Es tracta d'un viatge visual que presenta el rostre més íntim de Norma, està basat en relats breus i poemes i és una recopilació de fragments de la seva vida.

Dimarts que ve la plataforma catalana estrena nous episodis de 'Parliament'. En els nous capítols continuaran les aventures de l'assistent del Parlament Europeu, en la comèdia que destapa les vergonyes de la política comunitària.

Movistar +

Movistar + estrena aquest dissabte la novena temporada de la sèrie 'The Blacklist'. Prèviament, aquest dimecres oferirà 'I love that for you', inspirada en la vida de Vanessa Bayer. És una comèdia inspirada en les vivències reals de l'actriu i les cares més autèntiques del 'Saturday Night Live'.

Disney estrena nova sèrie de la saga Star Wars

Disney+ estrena aquest divendres 'Obi-Wan Kenobi', una sèrie de l'univers Star Wars. La sèrie se situa 10 anys després dels dramàtics esdeveniments de 'Star Wars: La venganza de los Sith', on Obi-Wan es va enfrontar a la seva major derrota: la caiguda i corrupció d'Anakin Skywalker que va passar-se al costat fosc juntament amb Lord Sith Darth Vader.

tracking