Diari Més

Economia

El Govern destina 244 MEUR a ajudar a indústries que tenen un gran consum elèctric

L'import suposa un increment del 36% en comparació amb l'any passat i arriba al màxim permès per la Comissió Europea

Imatge d'arxiu d'una zona de concentració d'indústries.

El Govern destina 244 MEUR a ajudar a indústries que tenen un gran consum elèctricPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres dedicar 244 milions d'euros a ajudes per a la indústria «electrointensiva». Ho farà a través de la concessió de subvencions relatives al mecanisme de compensació de costos d'emissions indirectes de gasos d'efecte hivernacle. Segons l'executiu, l'import suposa un increment del 36% respecte a l'any passat i assoleix el nivell màxim autoritzat per la Comissió Europea. El 2021, 170 empreses es van beneficiar d'aquest ajut estatal destinat a aquells sectors amb un elevat consum elèctric.

«La incertesa provocada per la guerra està generant tensions a les cadenes de valor a nivell mundial i un encariment dels preus energètics que estan afectats a la indústria», ha reconegut la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Tal com ha defensat l'executiu, aquesta ajuda se suma a una altra, aprovada fa unes setmanes, de 125 milions d'euros per les indústries que fan un consum elevat de gas, per un valor de 125 milions d'euros.

tracking