Diari Més

Aquest és és l'embotit més saludable, segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha elaborat una llista amb els més i menys saludables

Imatge d'arxiu de pernil.

Aquest és és l'embotit més saludable, segons l'OCUPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xoriço, pernil, mortadel·la... Existeixen multitud d'embotits que formen part de la nostra dieta diària però, són realment saludables? Quina és l'opció a l'hora de comprar aquest tipus de derivats carnis? Encara que s'inclouen en la gastronomia mediterrània, la veritat és que la majoria de productes contenen un alt percentatge de sal i grasses, per la qual cosa es recomana que el seu consum sigui ocasional.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat una guia de compra sobretot tipus d'embotits i ha analitzat quins serien els més i menys saludables, així com les recomanacions de compra i conservació.

Hi ha embotits més saludables que uns altres?

«Aquest tipus d'aliments no són especialment saludables, més aviat al contrari», subratlla l'organització. Els embotits i companatges són carns processades que, en la majoria de casos, contenen «un excés de greix, sal o fins i tot additius».

La seva valoració nutricional tampoc obté bones valoracions en Nutriscore, afegeix l'OCU. «El problema, en la major part dels casos, és el seu elevat contingut en sal i greixos saturats». Llavors, quin tipus d'embotits triar?

L'OCU recomana triar embotits com el pernil cuit, el pit de pollastre pel seu menor contingut en greix, «encara que el seu contingut de sal és alt». No obstant això, és possible trobar alternatives amb nivells de sal reduïts. En aquest sentit, afegeix, el xoriço és un dels productes «amb major contingut en greix», mentre que els curats «tenen un elevat contingut en sal».

Recomanacions de compra

L'OCU ofereix diverses recomanacions per a tenir en compte en comprar aquest tipus de productes i per a la seva òptima conservació. Així, recorda que cal prestar especial atenció a les ofertes «que ens inciten a comprar major quantitat» per a evitar el desaprofitament alimentari.

Així mateix, recomana llegir l'etiquetatge i comprovar la denominació del producte. «La categoria comercial 'Extra' és la de major qualitat, si no posa res és el que abans es denominava 'primera'». Comprova la llista d'ingredients per a veure el percentatge de carn que porten, de quin animal és i si afegeixen o no molts additius.

tracking