Diari Més

Societat

L'altra pandèmia: Durant la covid 573 persones han passat a ser milmilionàries

Un informe d'Oxfam indica que, per contra 263 milions de persones al món han caigut en la pobresa extrema

El sector de l'alimentació és un dels que acumula més nous milmilionaris.

L'altra pandèmia: Durant la covid-19 573 persones han passat a ser milmilionàriesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

573 persones s'han convertit en milionàries al món des de l'inici de la covid-19, segons indica un informe d'Oxfam Intermón. Aquesta xifra suposa un nou milmilionari cada 30 hores. Per contra, Oxfam assegura que es preveu que a finals d'aquest any 263 milions de persones més puguin caure en la pobresa extrema: un milió de persones més cada 33 hores. Segons l'organisme, el nombre de milmilionaris a l'Estat també ha augmentat des del començament de la pandèmia. Hi ha quatre nous milmilionaris, mentre que la riquesa dels que ja ho eren abans de la pandèmia ha crescut a un ritme de 6,8 milions d'euros al dia.

Segons Oxfam, la riquesa total que acumulen en l'actualitat aquests milmilionaris arreu del mónequival al 13,9% del PIB mundiali s'ha triplicat des de l'any 2000, quan suposava el 4,4%.

L'informe també apunta que les empreses de sectors com l'energètic, l'alimentari i el farmacèutic estan aconseguint «beneficis sense precedents». Les fortunes dels milmilionaris dels sectors de l'alimentació i l'energia s'han incrementat en 453.000 milions de dòlars durant els dos darrers anys, cosa que equival a mil milions cada dos dies, segons Oxfam. De fet, l'organització apunta que han sorgit en aquest mateix període 62 nous milmilionaris en el sector de l'alimentació.

tracking