Diari Més

Els militars russos ja han començat a desminar la siderúrgica Azovstal

La setmana passada es van lliurar 2.439 combatents ucraïnesos, la majoria del batalló nacionalista Azov

Pla general de la planta d'Azovstal a Mariúpol.

Rússia anuncia alto el foc per a l'evacuació de civils de la siderúrgica AzovstalEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els militars russos duen a terme tasques de desminat de l'extens territori de la siderúrgica d'Azovstal, a la ciutat ucraïnesa de Mariúpol, ha informat aquest dilluns el Ministeri de Defensa de Rússia.

Segons la font, ja han estat neutralitzats «més de 100 artefactes explosius» que es trobaven a la planta metal·lúrgica després de la retirada de les tropes ucraïneses.

Rússia va anunciar el 20 de maig passat la completa rendició dels defensors d'Azovstal després que 531 combatents antrinxerats a la planta des de fa gairebé dos mesos abandonessin les seves instal·lacions i es lliuressin a les tropes russes.

En total, segons Moscou, al llarg de la setmana passada es van lliurar 2.439 combatents ucraïnesos, la majoria membres del batalló nacionalista Azov.

Els separatistes prorussos de Donetsk van anunciar prèviament plans de destrucció de la històrica planta construïda per les autoritats soviètiques i l'actual amo que és l'home més ric d'Ucraïna, Rinat Ajmetov.

Representants d'autoritats russes van suggerir aquest cap de setmana la possibilitat d'un intercanvi dels defensors d'Azovstal pel polític opositor ucraïnès proper al Kremlin, Víktor Medvédchuk, pres a Kíev, tot i que després aquesta opció va ser descartada.

tracking