Diari Més

Mobilitat

El Mitma licita els projectes per millorar la circulació a les autopistes que han quedat sense peatges

Les actuacions afectaran a l'AP-2 i l'AP-7 al seu pas per la demarcació de Tarragona

Diversos vehicles al seu pas pel nou peatge troncal de l'AP-7 entre Vila-seca i Salou.

El govern espanyol reduirà un 0,08% el preu dels peatges a l'AP-7 i l'AP-2ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte de serveis per lots per a la redacció de diferents projectes de traçat i construcció en les autopistes AP-2 i AP-7, a les províncies de Saragossa, Osca, Lleida, Tarragona i Girona.

Aquest contracte té com a objectiuredactar els projectes de noves actuacions en les autopistes AP-2 i AP-7 que millorin la seva funcionalitat. Prèviament, el Ministeri va redactarestudis sobre la distribució de la demanda de trànsit després de la supressió del peatge en les autopistes AP-7 Alacant-València-Tarragona, AP-2 Saragossa-El Vendrell i AP-7 Tarragona-La Jonquera, que van revertir a l'Estat al gener de 2020 i setembre de 2021 respectivament.

Aquests estudis han comportat la realització d'un estudi de trànsit i de mobilitat de l'entorn viari de les autopistes, per determinar les millors solucions per a acomodar la demanda en la Xarxa de Carreteres de l'Estat després de la redistribució de trànsit que s'ha produït amb la supressió de peatges. Les obres de millore propostes inclouen la remodelació d'enllaços existents o la implantació d'altres de nous, establint la seva programació.

Segons el ministeri, «s'han avaluat diverses alternatives d'actuació, tenint en compte objectius funcionals (valorant criteris relacionats amb els nivells de servei, accessibilitat, captació de trànsit i aspectes constructius), ambientals (espais protegits, patrimoni cultural, ocupació del sòl,…) i econòmics (valorant el cost de construcció i rendibilitat de cada alternativa)».

Sobre la base d'aquests estudis i les seves conclusions, es licita el contracte actual, per a redactar els projectes de noves actuacions en les autopistes AP-2 i AP-7.

El contracte, amb un pressupost de licitació de 4,43 milions d'euros, es compon de 7 lots per a redactar els següents projectes:

Lot 1: Autopista AP-2. Remodelació de l'enllaç amb ARA-A1 i nous enllaços a Osera d'Ebre i Candasnos (províncies d'Osca i Saragossa).

Lot 2: Autopista AP-2. Enllaços de Castelldans i Vimbodí (Províncies de Lleida i Tarragona).

Lot 3: Autopista AP-7. Enllaços de Tarragona Nord i el Vendrell.

Lot 4: Autopista AP-7. Remodelació d'enllaços de Vilafranca centro, Martorell i amb Autopista C-60.

Lot 5: Autopista AP-7. Enllaços de Roda de Berà i Banyeres.

Lot 6: Autopista AP-7. Enllaç de Sant Celoni nord; Remodelació dels enllaços de Maçanet i Girona nord.

Lot 7: Autopista AP-7. Enllaç de Figueres centro i variant de Vilafant.

Àmbit d'actuació dels projectes

tracking