Diari Més

Aquestes són les possibles causes de l'aparició d'una arrítmia

La freqüència normal se situa entre els 60 i 100 batecs per minut

A Canàries, els afectats van sofrir l'infart a edats més primerenques.

Morir després d'un infart és menys probable a Catalunya, segons la SECEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què es produeixen els batecs del cor? Quan parlaríem d'arrítmia? Una arrítmia és una «alteració del ritme cardíac» i els batecs ocorren a «conseqüència d'uns impulsos elèctrics que fan que les aurícules i els ventricles es contreguin de manera sincrònica i rítmica», expliquen des de la Fundació Espanyola del Cor (FEC).

Una freqüència cardíaca normal se situa entre els 60 i 100 batecs per minut. Però una alteració del ritme cardíac pot arribar a passar inadvertida per a moltes persones i detectar-se únicament en fer proves diagnòstiques.

«Les arrítmies són problemes en el sistema elèctric del cor. Les cèl·lules del cor tenen una capacitat que es denomina automatisme, necessària per a la funció de bombament sanguini. Gràcies a aquest sistema elèctric cardíac s'activa la contracció cel·lular organitzada i dona lloc a la contracció i relaxació del cor. Quan es perd la regularitat de l'impuls elèctric es parla d'arrítmia», explica en una entrevista per a Infosalus la doctora Yanina Cangelosi Alba, mèdica cardiòloga i assessora nutricional.

Marejos, dolor en el pit, palpitacions, sudoració, desmais i fins i tot pèrdua del coneixement. Aquests són alguns signes d'alerta de l'arrítmia però, quines són les causes de la seva aparició?

L'experta en cardiologia explica que podrien venir per causes congènites, aquelles en el qual el sistema elèctric del cor està alterat des del naixement, les estructurals, derivades de la dilatació del múscul cardíac i les secundàries, des de trastorns inflamatoris o per estrès.

Com detallen en la FEC, les arrítmies cardíaques apareixen per algun d'aquests tres motius: L'impuls elèctric no es genera de manera correcta, l'impuls elèctric s'origina en el lloc erroni i/o els camins per a la conducció elèctrica estan alterats.

tracking