Diari Més

Societat

Unicef ​​alerta d'una crisi de malnutrició infantil per pujada de preus del menjar

L'actual conjuntura derivarà en un augment del preu dels productes que habitualment es fan servir per respondre a situacions d'emergència

Imatge d'arxiu d'una nena plorant.

Un estudi revela com acabar amb les rebequeries dels nensPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recent pujada dels preus dels aliments està creant una gran crisi de malnutrició infantil, en fer augmentar el nombre de nens que passen gana i encarir de manera molt important els tractaments més eficaços, segons ha advertit Unicef.

«El món s'està convertint ràpidament en un virtual polvorí de morts infantils evitables i de patiment per als nens per malnutrició», va dir en un comunicat Catherine Russell, la directora executiva de l'agència de l'ONU per a la infància.

Segons Unicef, la malnutrició extrema ja venia en augment, però la situació s'ha complicat amb la guerra a Ucraïna i les greus conseqüències que està tenint en la seguretat alimentària, atès que tant Ucraïna com Rússia figuren entre els productors de cereals més grans del món i un bon nombre de països pobres depenen especialment d'aquestes importacions.

L'actual conjuntura, a més de fer augmentar la gana, derivarà en una pujada del preu dels aliments terapèutics preparats per consumir, els productes que habitualment es fan servir per respondre a situacions d'emergència.

El cost d'aquests tractaments -una pasta alta en nutrició que ve empaquetada en petites bosses- augmentarà un 16% en els propers sis mesos, segons projeccions d'Unicef, que és el distribuïdor més gran del món.

L'agència avisa que això podria deixar uns 600.000 nens sense accés a aquests tractaments si no s'amplien els fons disponibles.

«Per a milions de nens cada any, aquestes bossetes de pasta terapèutica són la diferència entre la vida i la mort», va assenyalar Russell.

En total, es calcula que a tot el món 45 milions de menors de 5 anys pateixen emaciació, un tipus de malnutrició greu potencialment fatal i que és causant d'una de cada cinc morts en aquest grup d'edat.

Índia, Indonèsia i Pakistan són els països amb un nombre més gran de nens amb aquest problema, que s'està disparant també en països com l'Afganistan.

La sequera al Cuerno d'Àfrica està contribuint també a un important augment del problema en aquesta regió, mentre que el Sahel també ha vist un empitjorament important en els darrers anys.

tracking