Diari Més

Societat

Troben una misteriosa 'porta' en una paret de roca a Mart

Una de les imatges del rover Curiosity del planeta vermell mostra unes alteracions a les roques

Imagen de la misteriosa 'puerta' de Marte.

Troben una misteriosa 'porta' en una paret de roca a MartNASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les missions que recorren la superfície del planeta Mart no deixen de manar a la Terra imatges sorprenents que estimulen la imaginació dels més proclius a creure en la vida extraterrestre.

Una de les instantànies més recents enviades des del rover Curiosity en Mart ha revelat una característica bastant interessant en les roques: el que sembla ser una porta perfectament tallada enclavada en el paisatge marcià, recull Science Alert.

La imatge i la característica geològica que captura semblarien ser suficients per a inspirar una o dues pel·lícules de ciència-ficció, però en un dels fòrums de Reddit han assenyalat que és probable que es tracti d'una fractura per cisallament: el resultat d'alguna mena de tensió en la roca que va trencar part d'ella, potser ajudat per un o dos terratrèmols.

De fet, el tremolor més gran registrat en el planeta vermell fins ara va passar el 4 de maig d'enguany, i els científics encara estan treballant per a determinar on va ocórrer exactament i què ho va causar.

A més, si bé la formació rocosa amb forma de porta pot semblar de grandària completa en la nostra imaginació, és possible que la cavitat que es veu tingui només uns pocs centímetres d'alta en la vida real, encara que és difícil estar segur de la imatge.

La imatge va ser presa en una característica geològica coneguda com a Frontó de Greenheugh, per la cambra de masteler a bord del Curiosity, el 7 de maig de 2022.

tracking