Diari Més

Els russos prossegueixen atac a l'est però es retiren d'alguns fronts

Ucraïna assegura que hi ha una amenaça constant d'atacs aeris i amb míssils des del territori de Bielorússia

Vista de les destrosses causades pels bombardejos de l'Exèrcit rus en un dels barris de Khàrkiv

Els russos prossegueixen atac a l'est però es retiren d'alguns frontsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tropes russes continuen les últimes hores amb les seves accions ofensives a la Zona Operacional de l'Est d'Ucraïna, al Donbàs, i els seus principals esforços se centren a controlar la regió de Donetsk, encara que han patit pèrdues i s'han retirat d'algunes de les seves posicions.

Segons l'últim part de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna publicat a Facebook, les tropes russes han patit pèrdues i s'han retirat del front de Sievierodonetsk, a prop del poble de Syrotyne, a la regió de Lugansk.

Donetsk i Lugansk formen part del Donbàs, i totes dues es van autoproclamar repúbliques independents dies abans que comencés la invasió de Rússia, que les va reconèixer immediatament.

Encara que Moscou ha centrat els seus esforços a controlar aquesta zona, on les seves tropes són ajudades per paramilitars prorussos, el seu exèrcit avança lentament i ha hagut de desistir en alguns fronts, segons l'Estat Major ucraïnès.

Segons el comunicat castrense, «avions enemics van dur a terme atacs contra la infraestructura civil i militar a la Zona Operacional de l'Est i contra instal·lacions industrials a tot el territori d'Ucraïna».

També van precisar que hi ha una amenaça constant d'atacs aeris i amb míssils contra les infraestructures d'Ucraïna des del territori de Bielorússia.

Mentrestant, a Járkov, la segona ciutat del país, i la seva regió, els russos centren els seus esforços a mantenir les seves posicions i impedir l'avenç de les tropes ucraïneses, després que desistissin d'envair aquesta capital regional, segons el comunicat militar.

D'altra banda, avions estratègics russos van dur a terme un atac amb míssils a Bilhorod-Dnistrovskyi Raion, a la regió d'Odessa, al sud-oest del país i fronterera amb Moldàvia, danyant infraestructura civil i cases residencials.

Segons els militars ucraïnesos, els russos també van dur a terme operacions de rescat a prop de l'Illa Zmiinyi (coneguda com Illa de la Serp) al Mar Negre, on un vaixell de desembarcament rus va ser aconseguit pels trets de les forces d'Ucraïna.

Les últimes 24 hores, les unitats de defensa de les forces aèries i terrestres d'Ucraïna van assolir cinc objectius aeris russos: un avió Su-25, tres vehicles aeris no tripulats tàctics operatius i un míssil de creuer.

Els avions de la Força Aèria ucraïnesos van continuar realitzant atacs aeris contra els invasors, recolzant les operacions de combat de les tropes ucraïneses i patrullant l'espai aeri d'Ucraïna.

Als fronts de Donetsk i Lugansk les últimes 24 hores, les tropes ucraïneses van repel·lir onze atacs russos, van destruir cinc tancs, un sistema de míssils Tor, sis sistemes d'artilleria, dotze vehicles blindats de combat i un vehicle motoritzat.

Serhii Haidai, cap de l'Administració Militar de la regió de Lugansk, va informar dilluns que les forces russes han tornat a bombardejar Sievierodonetsk, en aquesta àrea, matant almenys deu civils.

tracking