Diari Més

Ucraïna aconsegueix que les tropes russes es repleguin fins a la frontera a Járkov

El comunicat afegeix que l'exèrcit rus està preparant una altra ofensiva a l'àrea d'Izum

Járkov

Ucraïna aconsegueix que les tropes russes es repleguin fins a la frontera a JárkovEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Exèrcit ucraïnès ha guanyat terreny a Járkov, la segona ciutat més gran d'Ucraïna, on ha aconseguit que l'enemic es replegui i retrocedeixi fins a una secció de la frontera estatal amb Rússia, segons ha informat aquest dilluns el ministeri de Defensa d'Ucraïna.

Els defensors ucraïnesos continuen amb una reeixida contraofensiva al nord de Járkov, ha publicat el ministeri al seu compte de Facebook, on ha precisat que un batalló de la Brigada 127 de les Forces Armades d'Ucraïna de la ciutat de Járkov «ha fet retrocedir els russos i ha arribat a una secció de la frontera estatal».

També l'últim part de l'Alt Comandament Militar d'Ucraïna recull la situació a la regió de Járkov, encara que matisa que l'enemic continua concentrant els seus esforços a mantenir les seves posicions en aquesta regió.

El comunicat afegeix que l'exèrcit rus prossegueix la seva ofensiva a la Zona Operativa de l'Est d'Ucraïna, en direcció a Donetsk, on ha atacat infraestructura militar i civil, i està preparant una altra ofensiva a l'àrea d'Izum.

Precisa a més que les tropes russes han reforçat el control sobre la frontera entre Ucraïna i Rússia a les regions de Bryansk i Kursk i han atacat amb artilleria infraestructura civil a l'àrea de les localitats de Dovhenke, Ruski Tyshki, Ternova i Petrivka.

A Mariúpol, continuen els atacs massius d'artilleria i aeris, d'acord amb el comunicat castrense, que destaca que els principals esforços de l'exèrcit rus s'han centrat en bloquejar i eliminar unitats ucraïneses a l'àrea de l'acereria d'Azovstal.

Durant l'últim dia, les unitats de defensa aèria d'Ucraïna van enderrocar 11 objectius aeris enemics: dos helicòpters (Ka-52 i Mi-28), set vehicles aeris no tripulats operatius i tàctics, i dos míssils de creuer.

El comandament ucraïnès informa així mateix que disset atacs enemics han estat rebutjats en les direccions de Donetsk i Luhansk durant les últimes 24 hores, i tres tancs enemics, un sistema d'artilleria, sis vehicles blindats de personal i un vehicle han estat destruïts.

tracking